Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 25 aprilie 2011

Invitata la "O seara Norvegiana - Fiorduri de speranta" Gala 'Arta pentru Viata' - Fundatia Renasterea

In fiecare an, Fundaţia Renaşterea organizează Gala „Artă pentru viaţă”, a şaptea ediţie, cu scopul strângerii de fonduri pentru continuarea Programului de Prevenire şi Depistare Precoce a Cancerului de Sân si de Col Uterin, prin oferirea de investigatii medicale gratuite in cadrul Centrului Medical de Excelenta Renasterea.

Evenimentul din această primăvară este organizat sub înaltul patronaj al Ambasadorului Regatului Norvegiei la Bucureşti, E.S. Øystein Hovdkinn, în data de 27 aprilie 2011, la ora 19, la Hotel Ramada Nord, str. Daniel Danielopolou , nr 44, sector 1, Bucuresti.

Editia din acest an, „O seara Norvegiana – Fiorduri de speranta”, va fi una cu totul deosebita, datorita obiectelor de arta care vor fi scoase la licitatia fara strigare, a artei culinare nordice, a muzicii si nu in ultimul rand a surprizelor care vor oferi savoare intregii seri.

Cu aceasta ocazie vom sarbatori inaugurarea Centrului Medical de Excelenta Renasterea, in valoare de peste 2 milioane de euro, finantat prin Mecanismul Financiar SEE.

Sursa: VIVA

*Niciun comentariu:

Arhivă blog