Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 aprilie 2011

Invitata la Adunarea Generala a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

In cadrul lucrarilor reuniunii ordinare a Adunarii Generale a SNCRR, au luat cuvantul D-na Mihaela Geoana-Presedinte SNCRR, Dr. Valentin Peev - Vice Presedinte al Crucii Rosii Bulgare, D-na Lourdes Perez - reprezentant FISHCR, Excelenta Sa, D-nul Oystein Hovdkinn - Ambasadorul Norvegiei in Romania, reprezentanti din intreaga tara.

Margareta Paslaru, Voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane a prezentat tema muzicala "FII VOLUNTAR !"pe care a compus-o in calitate de Ambasador al Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania.

Toate actiunile Crucii Rosii Romane se desfasoara permanent cu respectarea celor sapte Principii Fundamentale:
UMANITATE

IMPARTIALITATE

NEUTRALITATE

INDEPENDENTA

VOLUNTARIAT

UNITATE

UNIVERSALITATE

***-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Cheia fericirii,
e dragostea de oameni
de bine si frumos
Cheia fericirii
e dragostea curata
ce-o dai fara sa ceri
nimic in locul ei"

(Margareta Paslaru - muzica si text 1967)

***

Niciun comentariu:

Arhivă blog