Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 septembrie 2021

Margareta Paslaru - impresii de la Gala UCIN

Sursa: click.ro_ 21.09.2021_  Tatiana Solomon, Gheorghe Chelu 

https://www.click.ro/vedete/romanesti/gala-ucin-margareta-paslaru-lectie-de-stil-la-78-de-ani-aratat-ca-o-contesa-cu

 Gala UCIN. Margareta Pâslaru, lecție de stil la 78 de ani! A arătat ca o contesă cu ținuta ei rafinată

C


Margareta Pâslaru, la Gala UCIN

foto: Gheorghe Chelu

Citeste tot despre: 

Margareta PâslaruGala UCINsoliste Romania

de Tatiana Solomon, Gheorghe Chelu 21 Septembrie, 2021 - 12:45

·  ·  ·  Îndrăgita solistă a avut o apariție de vis luni seară, la Opera Națională din București, la Gala UCIN, aflată la 50 de ani de la înființare. Margareta Pâslaru a fost parcă desprinsă din filmele de epocă, având o apariție extrem de rafinată.

Margareta Pâslaru (78 de ani) a arătat ca o contesă la evenimentul de luni seara, cu mănuși din dantelă și mască personalizată cu inițiala "M" și cu o margaretă, simbolurile prenumelui ei. Doamna cântecului românesc a venit însoțită de un fotograf personal și ținea în mână o umbrelă, căci în acea seară a plouat.


Margareta Pâslaru, apariție senzațională la gala UCIN

foto: Gheorghe Chelu

În momentul în care i-am spus că acea umbrela mă duce cu gândul la "Veronica", filmul îndrăgit al copilăriei noastre, ne-a spus doar atât: "Știu la ce va gândiți, însă aceea era o păpădie", semn că încă își amintește cu plăcere scenele din film.

O fană a ajutat-o să își lege bareta de la încălțăminte

foto: Gheorghe Chelu

Încă de pe scările Operei, Margareta a avut problemă cu o baretă de la încălțăminte, pe care i-a închis-o la loc o fană, care s-a aplecat la picioarele ei. Solista a adoptat o ținută retro, purtând un pardesiu negru, peste care a pus piesa de rezistență a ținutei: un guler brodat, supradimensionat, alegere foarte îndrăzneață și de efect. Mănușile negre și accesoriile au completat perfect ținuta retro.

Margareta Pâslaru, premiată la Gala UCIN

Vedeta a și fost premiată la Gala UCIN-Uniunea Cineaștilor din România, cu premiul academic oferit de Președintele și regizorul Laurențiu Damian. Pe scenă, când a primit premiul, organizatorii au pus pe fundal celebra melodie "Lasă-mi toamnă, pomii verzi", cu care au crescut generații întregi. La final, vedeta a făcut o fotografie la panoul special amenajat și apoi a plecat. La un moment dat, a făcut o poză cu un fan, după care a vrut să vadă fotografia. "Lumina aceasta îmi face părul galben, iar părul meu este alb. Va rog să faceți fotografia alb negru", a punctat vedeta.

Niciun comentariu:

Arhivă blog