Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 octombrie 2017

Margareta Paslaru, invitata la conferinta de presa dedicata celei de a 27-a editie a Festivalului National de Teatru 20-30 octombrie 2017

 SURSA: http://www.agentiadecarte.ro/2017/10/teatrulschimbalumea/            Foto: Lucian Nastase

 Luni, 16 octombrie, 2017, la Hotelul Novotel (Sala Paris), a avut loc conferința de presă dedicată celei de-a 27-a ediții a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura în perioada 20 octombrie – 30 octombrie 2017.




La conferință au participat directorul artistic al Festivalului, criticul de teatru Marina Constantinescu, domnul Ion Caramitru, președinte UNITER și director al Teatrului Național din București, doamna primar al capitalei, Gabriela Vrânceanu-Firea, domnul Lucian Romașcanu, ministrul culturii și identității naționale,




doamna Liliana Țuroiu, director al Institutului Cultural Român, domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial- Departamentul Cultură, Culte şi Centenar,


 doamna Margareta Pâslaru, domnul Nicu Alifantis, domnul Victor Rebengiuc.



 În sală s-au mai aflat și alte personalități ale lumii culturale românești, dar și numeroși ziariști. Cea de-a 27-a ediție a FNT îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc.



Marina Constantinescu: ”Am ales acest loc pentru conferința de presă pentru că între anii 1848-1852, pe locul din Calea Victoriei unde se află astăzi hotelul Novotel, se afla Teatrul Naţional.


 Pe lângă programele comune şi mediatizarea de mare anvergură prin cele patru posturi principale ale Radio România (Actualităţi, Cultural, Internaţional, Bucureşti FM), Redacţia TEATRU a SRR oferă în perioada de desfăşurare a FNT un adevărat festival în Festival, prin difuzarea în întreaga ţară a 42 de producţii realizate de Teatrul Naţional Radiofonic.



Spiritul Thaliei va pătrunde astfel în fiecare casă, dând efervescenţei teatrale ce va cuprinde Capitala între 20 și 30 octombrie o anvergură literalmente naţională. Anul acesta, selecţia pieselor de teatru radiofonic propusă se conturează în jurul personalităţii celui căruia îi este dedicată cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru: actorul Victor Rebengiuc.

Liliana Țuroiu: ”Cultura stabilește punți extraordinare între oameni, între artiști, între instituții. Bucureștiul prin acest festival și prin alte câteva manifestări se află pe harta culturală a Europei și a lumii. În calitate de director al ICR vreau să vă spun că acest festival este pentru noi o mare bucurie, prin faptul că suntem parteneri, dar și pentru ocazia de a selecționa alături de dumneavoastră cele mai importante piese, cei mai reprezentativi artiști. Prin misiunea pe care ICR o are și prin reprezentanțele pe care le avem în străinătate , ICR poate itinera aceste valori și le pot face cunoscute mai mult.


 Cu ocazia aniversării a 120 de ani de la nașterea lui George Löwendal – nume de referinţă al mișcării teatrale și artistice românești – Festivalul Naţional de Teatru propune publicului interesat o serie de manifestări dedicate creaţiei acestui remarcabil artist.

w

Niciun comentariu:

Arhivă blog