Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la primul disc, m-au emotionat prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, piese din repertoriul international, filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera; 2018 trofeul 'Femei de succes' 60 de ani de activitate; 2019 Femeia anului O viata dedicata scenei. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

joi, 19 octombrie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu...Cristiana Achim


Joi, 19 octombrie, de la ora 12:00, invitata doamnei Margareta Paslaru este pianista Cristiana Achim.
Cristiana s-a nascut in Bucuresti la 6 martie 2000. Incepe studiul pianului la Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” in anul 2006, cu doamna prof. dr. Adriana Bocaneanu. Pe parcursul anilor de formare pianistica, a avut prilejul de a lucra cu Maestra Ana Pitis, in ultimii sase ani de viata ai maestrei.
Din clasa a IX-a si pana in prezent se afla la clasa de pian a doamnei prof. Alina Balaban.

Este laureata a numeroase concursuri nationale si internationale, precum: Concursul National „Mihail Jora”(2016)- Premiul Special „Mihail Jora”, Concursul National „Irina Satchi”- Ramnicul Valcea(muzica de camera)- Premiul I, Concursul National de Interpretare a Muzicii Romanesti pentru Pian „Brave Claviaturi” (2007, 2008, 2009, 2016, 2017), obtinand Premiul 1 si Premiul de Excelenta, Concursul International „Tinere Talente”(2011)- muzica de camera, Concursul International „Pro Piano” (2008, 2009)- Premiul I.
Este membra a Fundatiilor „Remember Enescu” si „Resonannce Romania” sustinand in cadrul acestora diferite recitaluri si concerte.
De asemenea, in cadrul Fundatiei „Resonannce” a participat la cursuri de maiestrie oferite de pianista Elizabeth Sombart. In anul 2016  a fost bursiera SoNoRo, avand ocazia de a canta pe scena alaturi de personalitati importante, precum: Mihaela Martin, Frans Helmerson, Diana Ketler si Razvan Popovici.
In acelasi an a sustinut un concert  cu orchestra „Camerata Regala”, in sala mare a Ateneului Roman, sub bagheya dirijorului Sabin Pautza. Din anul 2017 a devenit bursiera a „Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei”, in cadrul careia sustine numeroase recitaluri solo si de muzica de camera.
A participat la festivaluri de muzica in tara si in strainatate.

In luna aprilie, a participat la „Malta International Music Festival”, la cursuri de maiestrie sustinute de: Valery Piasetsky, Albert Mamriev, Felix Gottlieb, Nareh Arghamanyan, Pavel Gililov.
Cea mai recenta reusita a Cristianei Achim este castigarea bursei „British Isels Music Festival” din Surrey, Anglia pentru un festival de muzica de camera.
 A fost invitata si a cantat pe numeroasa scene, din tara si din strainatate, precum: Ateneul Roman, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Piata George Enescu, Biblioteca Nationala a Romaniei, Robert Samut Hall din Valletta, Malta, Lewellyn Hall din Surrey, Anglia

Niciun comentariu:

Arhivă blog