Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 octombrie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu...Cristiana Achim


Joi, 19 octombrie, de la ora 12:00, invitata doamnei Margareta Paslaru este pianista Cristiana Achim.
Cristiana s-a nascut in Bucuresti la 6 martie 2000. Incepe studiul pianului la Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” in anul 2006, cu doamna prof. dr. Adriana Bocaneanu. Pe parcursul anilor de formare pianistica, a avut prilejul de a lucra cu Maestra Ana Pitis, in ultimii sase ani de viata ai maestrei.
Din clasa a IX-a si pana in prezent se afla la clasa de pian a doamnei prof. Alina Balaban.

Este laureata a numeroase concursuri nationale si internationale, precum: Concursul National „Mihail Jora”(2016)- Premiul Special „Mihail Jora”, Concursul National „Irina Satchi”- Ramnicul Valcea(muzica de camera)- Premiul I, Concursul National de Interpretare a Muzicii Romanesti pentru Pian „Brave Claviaturi” (2007, 2008, 2009, 2016, 2017), obtinand Premiul 1 si Premiul de Excelenta, Concursul International „Tinere Talente”(2011)- muzica de camera, Concursul International „Pro Piano” (2008, 2009)- Premiul I.
Este membra a Fundatiilor „Remember Enescu” si „Resonannce Romania” sustinand in cadrul acestora diferite recitaluri si concerte.
De asemenea, in cadrul Fundatiei „Resonannce” a participat la cursuri de maiestrie oferite de pianista Elizabeth Sombart. In anul 2016  a fost bursiera SoNoRo, avand ocazia de a canta pe scena alaturi de personalitati importante, precum: Mihaela Martin, Frans Helmerson, Diana Ketler si Razvan Popovici.
In acelasi an a sustinut un concert  cu orchestra „Camerata Regala”, in sala mare a Ateneului Roman, sub bagheya dirijorului Sabin Pautza. Din anul 2017 a devenit bursiera a „Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei”, in cadrul careia sustine numeroase recitaluri solo si de muzica de camera.
A participat la festivaluri de muzica in tara si in strainatate.

In luna aprilie, a participat la „Malta International Music Festival”, la cursuri de maiestrie sustinute de: Valery Piasetsky, Albert Mamriev, Felix Gottlieb, Nareh Arghamanyan, Pavel Gililov.
Cea mai recenta reusita a Cristianei Achim este castigarea bursei „British Isels Music Festival” din Surrey, Anglia pentru un festival de muzica de camera.
 A fost invitata si a cantat pe numeroasa scene, din tara si din strainatate, precum: Ateneul Roman, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Piata George Enescu, Biblioteca Nationala a Romaniei, Robert Samut Hall din Valletta, Malta, Lewellyn Hall din Surrey, Anglia

Niciun comentariu:

Arhivă blog