Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 octombrie 2017

Margareta Paslaru, calendar 2012: sesiune de autografe cu propria carte "Eu si Timpul" si la Libraria Carturesti

duminică, 22 octombrie 2017

Margareta Paslaru, calendar 2012: sesiune de autografe cu propria carte "Eu si Timpul" si la Libraria Carturesti

 
Pe 7 mai 2012, la Palatul Sutu- Muzeul Municipiului Bucuresti a avut loc lansarea volumului "Eu si Timpul" semnat Margareta Paslaru. Libraria Carturesti - Verona  a invitat-o pe Margareta Paslaru pentru o sesiune de autografe pe propria carte aparuta la Editura Curtea Veche. Evenimentul a avut loc pe 22 oct. 2012.
Jurnalista Ruxandra Sararu a vorbit despre carte si despre autoarea Margareta Paslaru.
 "(...) Doamne, ce privilegiu! Este Margareta Paslaru pentru care timpul s-a oprit in loc. Orologiul magic al timpului nu vrea sa bata. Daca pentru noi, muritorii de rand timpul n-are rabdare si trece ca tavalugul printre noi si peste noi, de cele mai multe ori, iata institutia Margareta Paslaru a incremenit intr-o poza de statuie antica, in care ne-a facut mai bine de 50 de ani noua, romanilor, si nu numai lor, si pe multe alte meridiane ale lumii, viata mai traibila, mai posibila, ne-a facut sa visam, ne-a facut sa ne identificam cu ochii aceia frumosi o izbanda de fiecare data precum farul din Alexandria. Si nu intamplator spun “precum farul din Alexanria” pentru ca in spatele Margaretei Paslaru se afla o biblioteca, o pinacoteca, un muzeu. (...)"

Inainte de sesiunea de autografe, Margareta Paslaru acompaniata de chitaristul Calin Grigoriu a interpretat doua compozitii proprii: „Eu si timpul” (versuri Virgil Carianopol) si „Libertatea nu se invata”.
 

Niciun comentariu:

Arhivă blog