Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 ianuarie 2016

Margareta Paslaru - imagini - Gala UARF Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film

 

 Actriţa şi cântăreaţa Margareta Pâslaru a primit trofeul de excelenţă pentru întreaga activitate la cea de-a patra ediţie a galei premiilor Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF), care s-a desfăşurat vineri seara, la Bucureşti

Mediafax 23.01.2016: «Margareta Pâslaru a fost recompensată cu premiul de excelenţă pentru întreaga activitate, fiind considerată un "artist plurivalent"»


Margareta Paslaru si  Ioan Cărmăzan, preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România 
Nicodim Ungureanu - actorul anului 2015, Margareta Paslaru, Marian Crişan - regizorul anului 2015  

 La Gala UARF au fost decernate premii celor mai bune realizări cinematografice şi celor mai importanţi cineaşti, între care s-au numărat trofeele pentru regie, scenografie, imagine, interpretare, critică literară şi cinematografică şi film independent.
Regizorul, scenaristul, scriitorul şi profesorul Ioan Cărmăzan, preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, a acordat clachete de aur, diplome de excelenţă şi premii de recunoaştere a valorii artistice.
Astfel, Marian Crişan a fost desemnat regizorul anului 2015, în timp ce Ioan Pavel Azap a primit premiul pentru critică de film. La Gala UARF au fost decernate premii celor mai bune realizări cinematografice şi celor mai importanţi cineaşti, între care s-au numărat trofeele pentru regie, scenografie, imagine, interpretare, critică literară şi cinematografică şi film independent.
Regizorul, scenaristul, scriitorul şi profesorul Ioan Cărmăzan, preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, a acordat clachete de aur, diplome de excelenţă şi premii de recunoaştere a valorii artistice. Iulia Dumitru a fost desemnată actriţa anului 2015, Nicodim Ungureanu - actorul anului 2015, iar Raluca Aprodu a primit premiul "Tânără speranţă".
Totodată, Crina Tofan a primit premiul pentru rolul personajului principal "Ema, la 12 ani", din filmul "Live", în regia lui Vlad Păunescu.
Liviu Mărghidan a fost recompensat cu premiul pentru imagine de film, Mihai Dorobanţu, cu premiul pentru scenografie, iar Pătru Păunescu, cu premiul pentru imagine debut, pentru filmul "Doar cu buletinul la Paris", în regia lui Şerban Marinescu.
Cântăreaţa şi actriţa Ileana Şipoteanu a primit premiul de excelenţă cu prilejul împlinirii a 30 de ani de activitate artistică, în timp ce Margareta Pâslaru a fost recompensată cu premiul de excelenţă pentru întreaga activitate, fiind considerată un "artist plurivalent".

http://www.mediafax.ro/cultura-media/margareta-paslaru-a-primit-premiul-de-excelenta-la-gala-uarf-2016-video-14983907
W

Laurentiu Damian Presedinte UCIN si Margareta Paslaru
 
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog