Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului disc, m-au emotionat, prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, alte piese, din repertoriul international - filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. In 2018 am serbat 60 de ani activi prin albumul de autor "Providenta" Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

miercuri, 4 decembrie 2013

Margareta Paslaru: Felicitari Teatrului National, felicitari maestrului Radu Beligan


La TNB se anunţă o dublă sărbătorire cu uşile larg deschise: Beligan – 95 şi Zilele Naţionalului
Cine doreşte să-şi petreacă o noapte întreagă în Teatrul Naţional din Bucureşti, de la ora 23:00 şi până în zori, are acum această ocazie. Actorii de aici, şi nu numai, îşi aşteaptă publicul la “Lunga noapte a TNB”, aceasta fiind doar una dintre acţiunile Zilelor Teatrului Naţional, organizate la 14 şi 15 decembrie. Motivul este unul bine întemeiat: să se vorbească artistic despre “un arc peste timp”,   despre ce este clădirea TNB acum, când se împlinesc 40 de ani de când Naţionalul “funcţionează pe actualul amplasament, din Piaţa Universităţii, în clădirea aflată la kilometrul 0 al Capitalei, inaugurată în decembrie 1973”. TNB aminteşte că în 2011 începe un amplu proces de renovare a clădirii, având ca scop reabilitarea spaţiilor degradate, sistematizarea întregii zone şi revenirea la faţada din anul 1973. Acum, când se încheie anul 2013, când lucrările se apropie de sfârşit, transformarea este spectaculoasă, iar publicul are dreptul să vadă cum arată teatrul, cum e interiorul clădirii.

Ce va fi în cele două zile? Se vor organiza tururi ghidate ale teatrului sub umbrela “Ziua uşilor deschise la TNB”; vor avea loc întâlniri cu actori îndrăgiţi, la care se vor da autografe; va fi un mini-târg de carte de teatru, căci sunt mulţi actori care au scris sau despre care s-au scris cărţi. Publicul va putea vedea expoziţii în foaiere, cu lucrări ale unor plasticieni români contemporani. Este organizat şi Salonul Naţional de Artă Naivă. În “Lunga noapte a TNB” va fi “un maraton artistic susţinut de actorii teatrului şi de invitaţii lor”. În noaptea “albă”, printre “gazde” se vor număra actorii Ion Caramitru, Marius Manole, Medeea Marinescu, Marius Bodochi, Dorin Andone, Tania Popa. Deschiderea o vor face, de la 23:00, tineri actori, participanţi ai Galei HOP 2013, cu “Hai Iu Iu Nu Hey You You” - un concert remix-uri Maria Tănase (proiect coordonat de Radu Afrim şi Vlaicu Golcea).

Evenimentul a fost materializat grafic de caricaturistul Mihai Stănescu, într-o caricatură care stă sub semnul shakespearianului “To be or Not to Be”.

Seara de 15 decembrie va fi una cu totul specială, pentru că Radu Beligan, care va împlini cu o zi înainte 95 de ani, se va afla pe scenă, în “Egoistul”, o producţie jucată de peste 330 de ori. E, într-adevăr, un moment istoric. Spectacolul va avea loc la Sala Studio (fosta Operetă), de la ora 19:00. Naţionalul îl va omagia pe maestru la finalul reprezentaţiei, cu publicul de faţă.
SURSA: Jurnalul National

Arhivă blog