Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 decembrie 2013

Margareta Paslaru - Craciun pentru artisti, la UNITER


Crăciunul pentru artişti, la UNITERMARIA STEFANESCU

de Maria Sarbu
Cu prilejul Crăciunului a avut loc joi, la sediul Uniunii Teatrale din România – UNITER, o sărbătoare discretă, precum sunt şi cei cărora le-a fost dedicată – artiştii pensionari din Bucureşti, înaintaţi în vârstă, care nu se mai află în activitate şi au pensii mici. O sărbătoare discretă, pentru a-i proteja pe aceşti oameni, care stau în casele lor, cu problemele lor, departe de scenă, de platoul de filmare! Circa 40 de persoane au putut veni să se bucure de atenţia organizatorilor: UNITER şi Asociaţia Educ. S-au alăturat şi câteva doamne în frunte cu Liliana Iordache; împreună au făcut asemenea gesturi şi în alţi ani. Au venit interpreţi de muzică tineri, cântând şi încântând asistenţa; au fost pregătite pentru artiştii pensionari bucate şi totodată lor li s-au oferit pachete cu diverse produse , în special alimente pentru sărbătorile de iarnă.

De curând, prin programul derulat de UNITER privind artiştii pensionari, 80 de persoane, atât din Bucureşti, cât şi din oraşe din ţară, au primit ajutor financiar din partea Uniunii Teatrale. Este vorba despre acei artişti care au mari probleme de sănătate, după cum ne-a spus Aura Corbeanu, vicepreşedinte UNITER.

A fost alături de organizatori şi Margareta Pâslaru. În calitatea sa de voluntar de onoare al Crucii Roşii Române, artista ne-a spus că sărbatorile care îi fericesc pe unii pot umbri sufletul altora şi un gest firesc, sincer, readuce zâmbetul şi lumina din privire. “Multumită programului Banca de Alimente a Crucii Roşii, «Moşu» va veni şi anul acesta cu bunătăţi de Crăciun la UNITER”, a afirmat Margareta Pâslaru.
Asta înseamnă că artiştii pensionari vor primi şi alte daruri. Totodată artista ne-a mărturisit că donează drepturile rezultate din vânzarea CD-ului recent lansat “Margareta 70” (Fundaţia Radio România) către Banca de Alimente - Crucea Roşie, menţionând şi faptul că vineri, ora 21:00, va avea loc Gala Crucea Roşie la TVR. Telespectatorii vor afla cum pot aduna alimente şi pentru copiii defavorizaţi alături de interpreţi de muzică şi de grupul de copii

http://jurnalul.ro/cultura/teatru/craciunul-pentru-artisti-la-uniter-657210.html

Niciun comentariu:

Arhivă blog