Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

vineri, 19 octombrie 2012

Margareta Paslaru este invitata domnului Andrei Partos


Margareta Paslaru a fost invitata la Radio, chiar la miezul noptii ):)  in emisiunea  Psihologul Muzical semnata de Andrei Partos. S-au difuzat melodii mai putin cunoscute,  incluse la Electrecord pe CD-ul de autor "Margareta 50 de ani de la primul disc   Lasa-mi, toamna, pomii verzi". 
De pilda,  "Flacari", "Eu si Timpul", "Tare-am fost"  inspirate de versurile regretatului Virgil Carianopol; rugaciunea "Tatal nostru", "Diamant fermecat" premiata la creatie in concursul "Slagare in devenire" cu text de Eugen Rotaru. De asemenea, melodii incredintate de mari compozitori,  "Doua inimi cantau" de George Grigoriu, "Sa nu uitam sa iubim trandafirii" de Florin Bogardo, "Tango Toledo" de Ovidiu Lipan Tandarica - cu textul Margaretei - precum si preluari din repertoriul international "Mambo italiano" si "Acesta e cantecul meu" ambele, adaptate de Margareta in limba romana, un potpuriu de tangouri, si nelipsitul folclor "Dragostea e ca si-o raie" in memoria celebrului Zavaidoc. Cu alte cuvinte, diversitatea caracteristica Margaretei Paslaru.
 
***
 
 De-alungul anilor, Margareta  Paslaru a fost aleasa de 63 de compozitori pentru a le interpreta creatiile. Din program nu a lipsit recenta inregistrare,  compozitia proprie, muzica si text,  "LIBERTATEA NU SE INVATA"
 
***

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog