Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

marți, 18 septembrie 2012

Scriitorul Romulus Vulpescu a incetat din viata

Scriitorul Romulus Vulpescu a incetat din viata  - de Corina Ionel HotNews.ro

Marţi, 18 septembrie 2012, 21:52


Romulus Vulpescu
Foto: Agerpres

Scriitorul, traducatorul si publicistul Romulus Vulpescu a incetat din viata marti dupa amiaza, la varsta de 79 de ani, au declarat apropiati ai familiei acestuia pentru Mediafax. Romului Vulpescu, senator in legislatura 1990 - 1992, a semnat numeroase volume de poezii, proza - "Proza - Exercitii de stil" (1967), "Procesul Caragiale-Caion" (1973), "Hincu - ba!" (2002) -, dar si traduceri din opere clasice - Francois Villon ("Opurile magistrului"), Francois Rabelais ("Gargantua"), Dante Alighieri ("Vita Nuova").

Familia scriitorului nu doreste sa faca publice detalii despre motivele decesului lui Romulus Vulpescu si nici despre inmormantarea acestuia.

Pe 12 august, scriitorul si sotia sa, prozatoarea Ileana Vulpescu - autoarea volumului "Arta conversatiei" -, si-au pierdut unicul copil, o fiica pe nume Ioana.

Romulus Vulpescu s-a nascut pe 5 aprilie 1933, la Oradea, si a fost poet, scriitor, traducator, editor si publicist.

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog