Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 septembrie 2012

Scriitorul Romulus Vulpescu a incetat din viata

Scriitorul Romulus Vulpescu a incetat din viata  - de Corina Ionel HotNews.ro

Marţi, 18 septembrie 2012, 21:52


Romulus Vulpescu
Foto: Agerpres

Scriitorul, traducatorul si publicistul Romulus Vulpescu a incetat din viata marti dupa amiaza, la varsta de 79 de ani, au declarat apropiati ai familiei acestuia pentru Mediafax. Romului Vulpescu, senator in legislatura 1990 - 1992, a semnat numeroase volume de poezii, proza - "Proza - Exercitii de stil" (1967), "Procesul Caragiale-Caion" (1973), "Hincu - ba!" (2002) -, dar si traduceri din opere clasice - Francois Villon ("Opurile magistrului"), Francois Rabelais ("Gargantua"), Dante Alighieri ("Vita Nuova").

Familia scriitorului nu doreste sa faca publice detalii despre motivele decesului lui Romulus Vulpescu si nici despre inmormantarea acestuia.

Pe 12 august, scriitorul si sotia sa, prozatoarea Ileana Vulpescu - autoarea volumului "Arta conversatiei" -, si-au pierdut unicul copil, o fiica pe nume Ioana.

Romulus Vulpescu s-a nascut pe 5 aprilie 1933, la Oradea, si a fost poet, scriitor, traducator, editor si publicist.

Arhivă blog