Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 septembrie 2012

Margareta Paslaru a interpretat "Libertatea nu se invata" muzica si textul apartinandu-i

 Gala Premiilor VIP - luna august: adevaratele modele ale Romaniei (fragment)
...s-a desfasurat intr-un cadru elegant si plin de bun-gust, hotelul Marshal Garden. (...)
Din seria intalniri „surpriza” a facut parte si cea dintre Margareta Paslaru si Leslie Hawke. „Ne-am cunoscut acum cativa ani la New York, inaintea plecarii ei spre Bacau; vestea deosebita i-a impresionat pe invitatii de la Centrul Cultural. Ani mai tarziu, Leslie m-a invitat la campania sa din 2010, Scoala te face mare, sustinuta vizual de Cristian Mungiu. Cred ca schimbul de idei incurajeaza progresul, fiecare dintre noi poate contribui in felul sau la mai binele semenilor”. Margareta Paslaru a vrut sa ne faca o surpriza si a interpretat in prima auditie
 melodia Libertatea nu se invata, in aplauzele ei. La final, Christian Ciocan, placut impresionat de piesa, a felicitat-o personal pe marea doamna a muzicii noastre si i-a zis ca o sa posteze piesa pe Facebook.(...)

Sursa: VIP

Arhivă blog