Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 septembrie 2012

Margareta Paslaru, printre invitati la Teatrul Metropolis luni 1 Octombrie


GALA SENIORILOR 2012 PREMIAZA CEI MAI ACTIVI SENIORI DIN ROMANIA
Caritas Romania, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, organizeaza Gala Seniorilor luni - 1 Octombrie (Ziua Internationala a Persoanelor in Varsta), ora 18:30, la Teatrul Metropolis, strada Mihai Eminescu, nr.89, sector 2.
Pe 1 Octombrie, prin Gala Seniorilor, Caritas Romania marcheaza punctul culminant al campaniei Activ indiferent de Varsta, desfasurata la nivel national pe toata durata anului 2012.
ecran hol mic
 
Gazduit de Teatrul Metropolis, evenimentul reuneste personalitati marcante ale societății românești, precum:
 
 Maestrul Radu Beligan, D-na Margareta Paslaru, D-na Iolanda Balas Sotter, Seful Comisiei Europene la Bucuresti, Dl Niculae Idu, ambasadori, reprezentanti ai autoritatilor si ai societatii civile. Prezentatorii evenimentului sunt Maestrul Ion Besoiu si D-na Monica Davidescu.

http://www.caritas.org.ro/

Arhivă blog