Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

vineri, 20 aprilie 2012

Margareta Paslaru va lansa in curand cartea "Eu si Timpul"

 Regasind la Palatul Sutu - Muzeul Municipiului Bucuresti -  bustul pe care mi l-a dedicat sculptorul Corneliu Medrea la 19 ani, am simtit aripa destinului. Eram fata in fata cu "Timpul" dar la aproape 69 de ani... Ireversibilul TIMP m-a fascinat ani la rand. In 1967 am compus 'Ceasul vrajitor' muzica si text, acompaniindu-ma la pian in recitalul jubiliar din 1968. Aniversam zece ani de activitate la numai 25 :):)   Anul 1971 a marcat succesul primului slagar componistic "Timpul" -muzica si text -  primul loc la TeleTop.  Zece ani mai tarziu, inspirata de versurile poetului Virgil Carianopol am compus "EU si TIMPUL"; piesa a fost inclusa in recitalul de autor din 1981 - emisiunea  "Slagare in devenire" realizata de Titus Munteanu la Sala Radio.  Recitalul meu  "cuierul cu personaje" omagia poeti consacrati. 
FOTO: Lucian Nastase.
 Pentru acest bust, Margareta Paslaru a fost invitata sa pozeze in atelierul sculptoritei Ada Geo Medrea si Corneliu Medrea.


Un comentariu:

CARMENS- CARMEN SERBAN spunea...

54 de ani......Doamne ,oare tinerii Artisti de azi stiu ce inseamna asta!!!?va iubim minunata noastra DOAMNA Margareta Pâslaru ,ne-ati luminat viata si anii cu muzica si vocea si versurile ,cu trairea DVs,cu fiecare cant!!!toata stima si pretuirea noastra si multumesc iar si iar Pentru scrisorile-email primite ani de-a randul-UN ARTIST TOTAL!VA IUBIM MULT!

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog