Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 aprilie 2012

Margareta Paslaru va lansa in curand cartea "Eu si Timpul"

 Regasind la Palatul Sutu - Muzeul Municipiului Bucuresti -  bustul pe care mi l-a dedicat sculptorul Corneliu Medrea la 19 ani, am simtit aripa destinului. Eram fata in fata cu "Timpul" dar la aproape 69 de ani... Ireversibilul TIMP m-a fascinat ani la rand. In 1967 am compus 'Ceasul vrajitor' muzica si text, acompaniindu-ma la pian in recitalul jubiliar din 1968. Aniversam zece ani de activitate la numai 25 :):)   Anul 1971 a marcat succesul primului slagar componistic "Timpul" -muzica si text -  primul loc la TeleTop.  Zece ani mai tarziu, inspirata de versurile poetului Virgil Carianopol am compus "EU si TIMPUL"; piesa a fost inclusa in recitalul de autor din 1981 - emisiunea  "Slagare in devenire" realizata de Titus Munteanu la Sala Radio.  Recitalul meu  "cuierul cu personaje" omagia poeti consacrati. 
FOTO: Lucian Nastase.
 Pentru acest bust, Margareta Paslaru a fost invitata sa pozeze in atelierul sculptoritei Ada Geo Medrea si Corneliu Medrea.


Niciun comentariu:

Arhivă blog