Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 8 aprilie 2012

Margareta Paslaru va asteapta la Carrefour Baneasa luni ora 17:00 - sustinem Banca de alimente in preajma Sarbatorilor de Paste

AGERPRES - COMUNICAT DE PRESA Crucea Rosie Romana organizeaza mai multe evenimente in preajma Sarbatorilor de Paste (fragment)(...) Astfel, in perioada 7-11 aprilie, in hipermarketuri din cinci orase vor avea loc spectacole, concursuri si actiuni de donare de alimente urmand ca acestea sa fie oferite persoanelor cu venituri reduse, prin programul Banca de Alimente.

Cele cinci evenimente se vor desfasura in parteneriat cu Televiziunea Romana dupa urmatorul program : 7 aprilie - Ploiesti, hipermarket Real, ora 15.00; 8 aprilie - Buzau, hipermarket Carrefour, ora 11.00; 9 aprilie - Bucuresti, hypermarket Carrefour Baneasa, ora 17.00; 10 aprilie - Brasov, hipermarket Carrefour, ora 18.00; 11 aprilie - Constanta, hipermarket Real 1(Sud), ora 17.00

(...) Gazdele evenimentelor vor fi presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana, si doamna Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane, care va fi si moderator al acestor evenimente. Invitat special al manifestarii din Bucuresti va fi doamna Margareta Paslaru, ambasador al Crucii Rosii Romane si initiatorul programului "Banca de Alimente".

=======================
In imaginea alaturata, Margareta o intervieveaza pe initiatoarea  conceptului "Food Bank"  Kathleen Di Chiara, director executiv in orasul Hillside, statul New Jersey. Emisiunea de televiziune era difuzata alternativ cu o alta productie a Margaretei Paslaru "Fight and Hope" dedicata luptei impotriva cancerului la san, prin efortul voluntarilor de la Komen Breast Cancer Foundation.

Niciun comentariu:

Arhivă blog