Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 octombrie 2011

LIVIU CIULEI, artist total, si-a luat zborul dar "marca Ciulei" ramane

Mentorul meu drag, si-a luat zborul etern spre alte sfere... Faptul ca maestrul m-a ales in 1962 pentru dificilul rol Polly din piesa 'Opera de trei parale' de Bertold Brecht mi-a deschis fereastra cunoasterii catre un domeniu fascinant, precum personalitatea ciuleiana.... Premiera a avut loc in 1964 la Teatrul Municipal Lucia Sturza Bulandra.
*
Fiecare repetitie era o lectie de actorie si miscare. Lucrul cot la cot cu parteneri de talia marilor profesionisti Toma Caragiu, George Maruta, Rodica Tapalaga, Victor Rebengiuc, Maria Tanase, inlocuita - dupa deces - de marea actrita Clody Bertola, a reprezentat o scoala "marca Ciulei". Stia ce sa ceara de la fiecare dintre noi, pentru a da tot ce avem mai bun in noi. Profunda-mi recunostinta se indreapta catre marele regizor de teatru si film, arhitect, scenograf, actor, profesor universitar, director artistic, catre cel care a vazut in mine, actrita.
I-am urmat sfaturile de-alungul celor aproximativ 400 de reprezentatii , imi redau increderea in momente actoricesti dificile. Consultatiile artistice au continuat si la New York si la Bucuresti, pana la ultima noastra intalnire, vineri, 18 Februarie 2011, inaintea plecarii sale in Germania. Prin tot ceea ce a realizat in tara si in lume, Liviu Ciulei a fost unic. Va ramane unic!

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog