Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

marți, 25 octombrie 2011

LIVIU CIULEI, artist total, si-a luat zborul dar "marca Ciulei" ramane

Mentorul meu drag, si-a luat zborul etern spre alte sfere... Faptul ca maestrul m-a ales in 1962 pentru dificilul rol Polly din piesa 'Opera de trei parale' de Bertold Brecht mi-a deschis fereastra cunoasterii catre un domeniu fascinant, precum personalitatea ciuleiana.... Premiera a avut loc in 1964 la Teatrul Municipal Lucia Sturza Bulandra.
*
Fiecare repetitie era o lectie de actorie si miscare. Lucrul cot la cot cu parteneri de talia marilor profesionisti Toma Caragiu, George Maruta, Rodica Tapalaga, Victor Rebengiuc, Maria Tanase, inlocuita - dupa deces - de marea actrita Clody Bertola, a reprezentat o scoala "marca Ciulei". Stia ce sa ceara de la fiecare dintre noi, pentru a da tot ce avem mai bun in noi. Profunda-mi recunostinta se indreapta catre marele regizor de teatru si film, arhitect, scenograf, actor, profesor universitar, director artistic, catre cel care a vazut in mine, actrita.
I-am urmat sfaturile de-alungul celor aproximativ 400 de reprezentatii , imi redau increderea in momente actoricesti dificile. Consultatiile artistice au continuat si la New York si la Bucuresti, pana la ultima noastra intalnire, vineri, 18 Februarie 2011, inaintea plecarii sale in Germania. Prin tot ceea ce a realizat in tara si in lume, Liviu Ciulei a fost unic. Va ramane unic!

W

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog