Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 1 octombrie 2011

Margareta este invitata la a XI -a iluminare in roz la Palatul de Justitie

A XI-a iluminare în roz la Palatul de Justiţie
(fragment)
Autor: MAGDA MARINCOVICI

La 1 octombrie 2011, Fundaţia Re­naş­terea, în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România, organizează a 11-a ediţie a evenimentului de „Iluminare în roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân. (...) Anul acesta se va îmbrăca în roz, culoarea speranţei, Palatul de Justiţie din Bucureşti, sub sloganul: Dreptul la informare, dreptul la sănătate. (...)
În acest an, maneta roz va fi acţionată de Dana Deac, cunoscută femeilor din România prin activitatea sa în domeniul cultural şi al societăţii civile. Dar mai presus de toate, Dana Deac este cunoscută ca o învingătoare în lupta cu cancerul de sân, ea fiind diagnosticată cu această boală în urmă cu patru ani. De atunci, Dana Deac s-a decis să se implice în informarea femeilor, în promovarea prevenţiei şi a diagnosticării precoce a cancerului de sân. Pentru că este dovedit ştiinţific că, depistate în stadiul inci­pient, cancerele de sân şi col uterin sunt vindecabile în proporţie de 98%. (...)

Seara, a cărei gazdă va fi Andreea Esca, ambasadorul Fundaţiei Re­naş­terea, alături de Mihaela Geoană şi de Cristiana Copos, va continua cu un inedit moment muzical – nai şi voce – susţinut de conferenţiar doctor Oana Lianu şi cu o recepţie „roz”. Con­ferenţiar Oana Lianu este cadru didactic la Conservatorul din Oradea şi promovează desăvârşit muzica au­tentic tradiţională românească. Printre cei peste 300 de invitaţi de marcă sunt personalităţi din lumea medicală, juridică, academică, artistică şi alţi numeroşi susţinători ai fundaţiei.(...)

Anul acesta, alte cinci oraşe din ţară s-au alăturat Capitalei, iar lumina roz va transmite mesajul luptei împotriva cancerului de sân în Bacău, Cluj, Constanţa, Târgu-Mureş, Petroşani şi Paşcani.
Fundaţia Renaşterea pentru Edu­caţie, Sănătate şi Cultură a fost înfiin­ţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din Ro­mânia o problemă cu implicaţii ma­jore în viaţa femeilor: cancerul de sân. În urma activităţii susţinute în acest domeniu atât de important, au­torităţile statului român au acordat Fundaţiei Renaşterea, la data de 5 februarie 2008, statutul de organizaţie de utilitate publică. (...)

Linia telefonică 08.008.300.300 este primul serviciu de apel gratuit din România dedicat informării popu­laţiei în legătură cu cancerul de sân şi de col uterin. În perioada 2003 – septembrie 2011 s-au înregistrat peste 106.662 de apeluri.

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog