Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

sâmbătă, 1 octombrie 2011

Margareta este invitata la a XI -a iluminare in roz la Palatul de Justitie

A XI-a iluminare în roz la Palatul de Justiţie
(fragment)
Autor: MAGDA MARINCOVICI

La 1 octombrie 2011, Fundaţia Re­naş­terea, în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România, organizează a 11-a ediţie a evenimentului de „Iluminare în roz” – simbol al luptei împotriva cancerului de sân. (...) Anul acesta se va îmbrăca în roz, culoarea speranţei, Palatul de Justiţie din Bucureşti, sub sloganul: Dreptul la informare, dreptul la sănătate. (...)
În acest an, maneta roz va fi acţionată de Dana Deac, cunoscută femeilor din România prin activitatea sa în domeniul cultural şi al societăţii civile. Dar mai presus de toate, Dana Deac este cunoscută ca o învingătoare în lupta cu cancerul de sân, ea fiind diagnosticată cu această boală în urmă cu patru ani. De atunci, Dana Deac s-a decis să se implice în informarea femeilor, în promovarea prevenţiei şi a diagnosticării precoce a cancerului de sân. Pentru că este dovedit ştiinţific că, depistate în stadiul inci­pient, cancerele de sân şi col uterin sunt vindecabile în proporţie de 98%. (...)

Seara, a cărei gazdă va fi Andreea Esca, ambasadorul Fundaţiei Re­naş­terea, alături de Mihaela Geoană şi de Cristiana Copos, va continua cu un inedit moment muzical – nai şi voce – susţinut de conferenţiar doctor Oana Lianu şi cu o recepţie „roz”. Con­ferenţiar Oana Lianu este cadru didactic la Conservatorul din Oradea şi promovează desăvârşit muzica au­tentic tradiţională românească. Printre cei peste 300 de invitaţi de marcă sunt personalităţi din lumea medicală, juridică, academică, artistică şi alţi numeroşi susţinători ai fundaţiei.(...)

Anul acesta, alte cinci oraşe din ţară s-au alăturat Capitalei, iar lumina roz va transmite mesajul luptei împotriva cancerului de sân în Bacău, Cluj, Constanţa, Târgu-Mureş, Petroşani şi Paşcani.
Fundaţia Renaşterea pentru Edu­caţie, Sănătate şi Cultură a fost înfiin­ţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din Ro­mânia o problemă cu implicaţii ma­jore în viaţa femeilor: cancerul de sân. În urma activităţii susţinute în acest domeniu atât de important, au­torităţile statului român au acordat Fundaţiei Renaşterea, la data de 5 februarie 2008, statutul de organizaţie de utilitate publică. (...)

Linia telefonică 08.008.300.300 este primul serviciu de apel gratuit din România dedicat informării popu­laţiei în legătură cu cancerul de sân şi de col uterin. În perioada 2003 – septembrie 2011 s-au înregistrat peste 106.662 de apeluri.

W

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog