Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 noiembrie 2023

Top Romanesc despre TIMPUL NU MOARE - album de autor Margareta Paslaru la Roton

 

https://topromanesc.ro/titus-andrei-si-un-album-cu-ritm-si-melodie-timpul-nu-moare-margareta-paslaru/

 

Titus Andrei și  un album cu ritm și melodie  „Timpul nu moare” - Margareta Pâslaru

 

Margareta Paslaru. Excelent aforismul ales pentru tot ce a realizat. O reprezinta intrutotul. “In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim numele spre binele altora”. Spre binele altora, cu harul sau, cu modul propriu si elegant, cu farmec si magnetism, cu inspiratia poetico-muzicala innascuta, cu tot ce o inobileaza. Cu 65 de ani in slujba cantecului – slagar si a poeziei suave, cum spunea muzicologul Doru Popovici, Margareta si-a intitulat albumul 2023 “Timpul nu moare”. Iar artista n-a ramas nicicum datoare pentru  ca timpul ei se masoara in inaltime. Si nu ma refer la o piesa anume ci la tot ce cuprinde acest CD, de la prelucari ale unor teme folclorice foarte cunoscute – 1964, la popularul “Lasa-mi, toamna, pomii vezi” (Ana Blandiana 1980), Elena Farago (“Era o fantana”, 2010), Eminescu (“Ce suflet trist” 2012) sau “Regina noptilor” (2022). Schimbari esentiale? Nici nu era cazul. Ramane atuul comunicarii cu marele public.

(audio – Regina noptilor)

Margareta Paslaru – “Regina noptilor”. Orchestratia, de fapt orchestratiile – Andrei Kerestely. Mi-a placut stilul ales, cu expresia directa a binecunoscutului Goran Bregovic, cel care infiinta in fosta Iugoslavie, in 1974, trupa rock Bijelo Dugme. Cu spirit de elevatie, Margareta Paslaru asigura acest album 2023 dimensiunea ritmica cea mai potrivita. Iata, un vals acum, cu a sa culoare si candoare, cu cavaleri curtenitori, priviri inflacarate si sarutari furate, incat nici n-ai banui, app de imaginatia compozitoarei – interprete si a textierei, bineinteles, ca totul pleaca de la doua castaniete ca doua adolescente brunete si cochete. Castanietele – placute de abanos cu sonoritate atractiva si incitanta. Final cu alta sintagma – app de acest album. Cei cu talent intrebuinteaza timpul.

(audio – Castaniete)

Niciun comentariu:

Arhivă blog