Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1969 a primit prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, Cannes - Franta, ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 august 2022

Margareta Paslaru decenii 2000 - longevitate creatoare

 

Credit - regretatul artist fotograf Lucian Nastase

Incepand cu 2008 Margareta Pâslaru a colaborat si cu alte case de discuri lansand albume cu finalitate caritabila: 

Fundația Radio România - Bucuria de a canta; Eurostar - Cum sa te las?; E-Media - Providenta; Roton - Idei; Roton - Vibratii sufletesti. UNITER și apoi UCIN au produs albume de autor ale Margaretei Pâslaru avand ca invitati actori valorosi.

   Editurile Curtea Veche și Litera au lansat audiobook-uri în care artista joacă rolul povestitorului. Referitor la colaborarea cu Electrecord, Jurnalul Național "Electrecord la scena deschisă!" autor Dana Andronie din 06.12.2011 scria: De remarcat faptul că Gică Petrescu este artistul cu cele mai multe discuri editate la Electrecord, în număr de 67 (plus 7 casete si 3 CD-uri). Este urmat apoi de Margareta Pâslaru 66 de discuri, 5 casete, 4 CD-uri pana in anul 2011.

Niciun comentariu:

Arhivă blog