Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni caritabile. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la primul disc, m-au emotionat prin "Trofeul Electrecord". Admiratori veniti din alte orase cu brate de flori au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. 783 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, piese din repertoriul international, filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga noi generatii pe You Tube, LinkedIn, Facebook, Soundcloud. In 2016 am fost onorata cu clacheta "Artist plurivalent" UARF Premiul de Excelenta pt. intreaga cariera; 2018 trofeul 'Femei de succes' 60 de ani de activitate; 2019 Femeia anului O viata dedicata scenei; 2019 'Platina Valorii' la Fest.Tanar Sibiu. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

vineri, 20 august 2021

Margareta Paslaru a filmat pentru un documentar si are un nou album


Margareta Pâslaru a filmat pentru un documentar despre frații Grigoriu și are un nou album


     Margareta Pâslaru este în perioada de definitivare a albumului ''Vibrații sufletești'', cu noi compozitii proprii, album editat de Casa de discuri Roton. Albumul va fi lansat în toamnă, în beneficiul Fundației World Vision-Romania. Înregistrările la care au participat și mulți invitați, pro bono, s-au realizat în Studioul Jolt și Andrei Kerestely.
     În primăvară, Margareta Pâslaru a participat la filmările pentru un documentar dedicat celebrului  TRIO GRIGORIU – George, Cezar și Angel, realizat, la DocuDrama, de către producătorul Alexandru Popescu și regizorul Robert Antonescu. Filmarea include amintiri despre fiecare membru al grupului. 
     ”George Grigoriu mi-a remarcat timbrul vocal, la Casa de Cultură, în 1959. Inspirat, a compus ''Chemarea mării''- text Angel Grigoriu. Era prima mea înregistrare la Radio România. Înregistrată și pe disc Electrecord în 1960, piesa a bătut recordul vânzărilor - 26.000 de exemplare - în 1961. Compozitorul mi-a oferit 30 de melodii de-a lungul anilor, unele premiate la Festivalul Mamaia, altele la Festivalul Internațional din Malta. Pentru co-producția Tunelul - regia Francisc Munteanu - filmată la Buftea și Mosfilm, George Grigoriu mi-a scris tangouri inspirate. Interpretarea personajului Iulia mi-a adus Diploma de debut în cinematografie, la Festivalul de Film Pelicanul de Aur 1966 de la Mamaia. Cezar Grigoiu m-a invitat în filmul său de debut pe marele ecran Împușcături pe portativ, debutul  regizoral fiind susținut de muzica lui George Grigoriu. Faptele vorbesc de la sine despre fructuoasa colaborare cu acești profesioniști de seamă!”, își amintește Margareta Pâslaru. 
Detalii: margaretapaslaru.blogspot.com 
 

 
(20.08.2021)
Niciun comentariu:

Arhivă blog