Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni caritabile. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la primul disc, m-au emotionat prin "Trofeul Electrecord". Admiratori veniti din alte orase cu brate de flori au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. 783 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, piese din repertoriul international, filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga noi generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, Soundcloud. In 2016 am fost onorata cu clacheta "Artist plurivalent" UARF Premiul de Excelenta pt. intreaga cariera; 2018 trofeul 'Femei de succes' 60 de ani de activitate; 2019 Femeia anului O viata dedicata scenei; 2019 'Platina Valorii' la Fest.Tanar Sibiu. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

joi, 16 aprilie 2020

Romania Pozitiva - Interviu cu Margareta Paslaru


Sursa: Romania pozitiva / 16.04.2015/  autor Florin Ghinda


INTERVIU MARGARETA PÂSLARU: ​”Dacă tinerii simt chemarea, vocația, pasiunea, dorința de perfecționare, nu au nevoie de recomandări”
Campania “Artiști pentru Artiști”.

Această acțiune caritabilă importantă pentru UNITER și pentru artiștii noștri a început în 2002, când 50 de instituții teatrale donau încasări din vânzarea de bilete într-un fond special: Fondul de Solidaritate Teatrală. Și astfel, campania „Artistii pentru Artisti”,  instituită inițial doar că resort financiar s-a transformat repede într-un stimulator al solidarității artistice și un semnal pentru publicul de teatru și pentru autorități. Campania are loc anual, în intervalul martie aprilie, definit ca o perioadă a solidarității teatrale, deoarece data de 27 martie este consacrată Zilei Mondiale a Teatrului.

Cu ocazia acestei campanii avem plăcerea și onoarea să desfășurăm o serie de scurte interviuri cu personalități ale culturii românești, oameni care s-au implicat în campania „Artistii pentru Artisti” și au făcut parte din spectacolul „Clipe de viață 2015”, spectacol eveniment produs de UNITER.

Mulțumim UNITER pentru sprijinul acordat în realizarea acestor scurte interviuri.
Pentru acest interviu invitata noastră este doamna Margareta Pâslaru, artista care a pășit în al 58-lea an de meseriea
 Cum ați descoperit pasiunea pentru teatru?
Vizionând spectacole, visam să joc. În 1962 marele regizor Liviu Ciulei m-a ales pentru rolul Polly, partenera lui Toma Caragiu în piesa „Opera de trei parale” de Bertold Brecht. Alături de mari actori precum Clody Bertola, Rodica Tapalaga, Gina Patrichi, George Măruța, am jucat patru stagiuni, aproximativ 400 de reprezentații. Tot la Teatrul L.S. Bulandra m-au remarcat regizorii de film Francisc Munteanu, Lucian Bratu, Elisabeta Bostan, și alții care m-au ales pentru producțiile lor.
 Dorința de a deveni „actor total” m-a încurajat  să-mi depășesc limitele de-a lungul anilor. Am rămas deschisă noului, experimentez, trăiesc la prezent, savurez continua metamorfoză. Adaug etaje la temelia solidă construită în anii ’60; muzică, teatru, film, compoziții, texte, muzică populară.

Care este replica preferata din toate rolurile avute?
Gustul evoluează în timp, moda „replicii preferate” vine de peste Ocean, este confecționată artificial de PR; artiștii sunt deseori uimitia€¦stiind că nu le aparține alegerea.
Ce recomandare aveți pentru un tânăr actor?
Dacă tinerii simt chemarea, vocația, pasiunea, dorința de perfecționare, nu au nevoie de „recomandari”.

De ce vă implicați în programul „Clipe de Viata”?
Am fost invitată câțiva ani consecutiv, m-a emoționat tema lansată de UNITER. Nu puteam rămâne pasivă, am inițiat la rândul meu conceptul  ”Actorii canta”,  CD-ul ale cărui drepturi de autor le-am dăruit. Aceste câteva mii de unități vândute confirmă și generozitatea celor 13 actori valoroși care au înregistrat Pro Bono 19 compoziții depășind zona teatrală, interpretând creații de alt gen. 
Ca urmare a succesului, lucrăm în colaborare cu UCIN de data aceasta, tot în studioul Jolt și Andrei Kerestely, înregistrând CD-ul de autor „Actorii canta” Nr.2. Își dau concursul alți 14  mari actori a căror bunătate vine în sprijinul artiștilor vârstnici retrași din lumea filmuluia. 
Cum ați descrie în câteva cuvinte lumea teatrului românesc?
Valoare, permanența culturală prin care evoluăm.
Dacă România ar fi o piesă de teatru, care ar fi?
Orice piesă creata de Caragiale.
Un vis despre România?
Visez școli și cărți în cele mai îndepărtate sate, mijloace de transport pentru elevi, cinematografe redeschise, apă caldă la orice oră în toată țara „Mens sana în corpore sano”.
 Margaretă Pâslaru, MOTTO:
„In tinerețe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să folosim ‚numele’ spre binele altora”Niciun comentariu:

Arhivă blog