Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 octombrie 2019

Audio Titus Andrei Top Romanesc despre Margareta Paslaru


Sursa: Top Romanesc_ 06.10.2019
Titus Andrei, citându-i pe iubitorii muzicii românești: “Nimeni nu va cânta, ca ea, lăsându-te să respiri toamnă…”

Prieteni ai Radioului de când se știu și tot de atâta timp, împătimiți ai muzicii românești. Așa e viața lor, n-o trăiesc concesiv. I-am respectat și i-am iubit fiind vorba de Radio România și de muzica românească. La rândul meu, am rămas prieten cu mulți dintre ei.
Pentru această seară a vrut să spun câte ceva despre Margareta Pâslaru cu gândul la cântecul “Lasă-mi toamnă, pomii verzi”. Am renunțat în favoarea unui comentariu de excepție pe siteul topromanesc.ro al Ioanei Matfeev, redactor-șef al ziarului Buzz care apare la Botoșani, o publicație a copiilor pentru copii.
Fragment din acest veritabil eseu: când vine toamna te trezești însoțit de culori muzicale arămii și participi la amintirile tale. Toamna este o invocare, o implorare în plus pentru a mai sta locului, pentru a nu risipi clipele, cum spune cântecul “Lasă-mi toamnă, pomii verzi” după o poezie scrisă de Ana Blandiana. Cât prezent descris într-un timp ce ne fugărește, ce ne smulge din visare. O poezie verde pentru adevărul crud azi mai mult ca oricând. Adevăr spus prin vocea gravă, ușor inocente a marii artiste, Margareta Pâslaru. Nimeni nu va cânta melodia asta lăsându-te să respiri toamnă chiar și fără s-o privești din spatele ferestrei, precum Margareta.
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog