Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 octombrie 2019

Audio Titus Andrei Top Romanesc despre Margareta Paslaru


Sursa: Top Romanesc_ 06.10.2019
Titus Andrei, citându-i pe iubitorii muzicii românești: “Nimeni nu va cânta, ca ea, lăsându-te să respiri toamnă…”

Prieteni ai Radioului de când se știu și tot de atâta timp, împătimiți ai muzicii românești. Așa e viața lor, n-o trăiesc concesiv. I-am respectat și i-am iubit fiind vorba de Radio România și de muzica românească. La rândul meu, am rămas prieten cu mulți dintre ei.
Pentru această seară a vrut să spun câte ceva despre Margareta Pâslaru cu gândul la cântecul “Lasă-mi toamnă, pomii verzi”. Am renunțat în favoarea unui comentariu de excepție pe siteul topromanesc.ro al Ioanei Matfeev, redactor-șef al ziarului Buzz care apare la Botoșani, o publicație a copiilor pentru copii.
Fragment din acest veritabil eseu: când vine toamna te trezești însoțit de culori muzicale arămii și participi la amintirile tale. Toamna este o invocare, o implorare în plus pentru a mai sta locului, pentru a nu risipi clipele, cum spune cântecul “Lasă-mi toamnă, pomii verzi” după o poezie scrisă de Ana Blandiana. Cât prezent descris într-un timp ce ne fugărește, ce ne smulge din visare. O poezie verde pentru adevărul crud azi mai mult ca oricând. Adevăr spus prin vocea gravă, ușor inocente a marii artiste, Margareta Pâslaru. Nimeni nu va cânta melodia asta lăsându-te să respiri toamnă chiar și fără s-o privești din spatele ferestrei, precum Margareta.
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog