Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 octombrie 2019

Marina Badulescu, impresii despre Margareta Paslaru

Sursa: facebook_ 10.10.2019

Marina Badulescu, editor Agerpres: 
"Pentru mine, doamna Margareta Paslaru reprezinta un artist complex. Domnia sa nu este doar cantareata - de muzica usoara, de folclor -, ci si compozitoare, textiera, actrita de teatru si film, realizator de emisiuni de televiziune si emisiuni radio, autoare de carte. E greu sa cuprind in cateva cuvinte o cariera de peste 60 de ani ca a Margaretei Paslaru.
Am avut privilegiul sa o cunosc in perioada in care lucram "part time" (adica o jumatate de norma, pe romaneste!) la Crucea Rosie Romana. Dincolo de artist, am descoperit Omul Margareta Paslaru. Pe langa preocuparile artistice, e dedicata de multa vreme actiunilor caritabile. In ultimii ani, toate albumele pe care le-a lansat au fost in beneficiul altora. De la domnia sa am invatat ca a darui e o bucurie. Poate si din acest motiv am scris aceasta carte, tot in scop caritabil.
Stiti care este motto-ul acestei mari artiste? Vi-l spun eu: "In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora".
Ma inclin, stimata doamna Margareta Paslaru! Si va multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le-ati scris despre mine, dar si pentru faptul ca sunteti un exemplu de daruire."

Niciun comentariu:

Arhivă blog