Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 iulie 2019

Margareta Paslaru aniverseaza 60 de ani de cariera - Sursa, AaRC 2018

De câțiva ani, Margareta Pâslaru publică albume muzicale în scop caritabil, pentru actori de teatru și film. Acum a creat ”Providența”, un CD în beneficiul Asociației nevăzătorilor din România, finanțat de Ion Antonescu și Uniunea Cineaștilor din România și produs de E-media Andrei Enescu.
     ”Providența” are noi duete cu actorul Ovidiu Niculescu, Mircea Radu,  George Nicolescu si fetita Angela Gheorghiu, premiere discografice, dar și muzică live  - fragment din piesa ”Opera de trei parale” de Bertold Brecht, și compozitia ”Ceasul vrăjitor” - din recitalul-eveniment din 1968, la Casa Centrală a Armatei.
     ”O constantă în diversitatea albumului rămâne starea descrisă de poetul Virgil Carianopol, în care m-am regăsit: "Sunt flacără, sunt jar, sunt pară, merg printre oameni luminând...Și ard și ard așa, într-una...(compoziția Flăcări)”, mărturisește Margareta Pâslaru.

”Risc de când mă știu, cu fiecare primă audiție, cu fiecare  emisiune TV, cu fiecare compoziție proprie, risc. Longevitatea creatoare,
mărturisește Margareta Pâslaru. ”Risc de când mă știu, cu fiecare primă audiție, cu fiecare  emisiune TV, cu fiecare compoziție proprie, risc. Longevitatea creatoare, activitatea neîntreruptă au perpetuat dinamica maturității roditoare. Un sâmbure de nebunie aprinde imaginația, induce starea de transă.”
     Albumul conține și cel mai longeviv șlagăr componistic ”Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", înregistrat de un grup de actori, dar și piesa ”Tatal nostru”, compusa în amintirea bunicii. Albumul ”Providența” se găsește în magazinele de specialitate, iar încasările merg în beneficial Asociației Nevăzătorilor din România.
Detalii: facebook
http://aarc.ro/articol/margareta-paslaru-aniverseaza-60-de-ani-de-cariera-cu-albumul-providenta?fbclid=IwAR1mDr-EUur9Td3EJKKbrbQJIqmcJeiUkdKorUnzLgFqo1jpvleSRzkA0pY
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog