Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la primul disc, m-au emotionat prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, piese din repertoriul international, filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera; 2018 trofeul 'Femei de succes' 60 de ani de activitate; 2019 Femeia anului O viata dedicata scenei. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

miercuri, 20 iunie 2018

Margareta Paslaru de vorba cu... actorul Zoltan ButucJoi, 21 iunie, de la ora 12:00, invitatul doamnei Margareta Paslaru este actorul Zoltan Octavian Butuc.

Acesta s-a născut pe data de 2 iulie 1969, la Brașov. În 1995 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.
În film, a lucrat cu numeroși regizori și actori de marcă din țară și din străinătate: Lucian Pintilie, Francis Ford Copolla, Sergiu Nicolaescu, Keneth Branagh, Woddy Harrelson, Abraham F. Murray, Bruno Ganz, Ray Winston, Claude Lelouche și mulți alții. Detalii pe pagina de Facebook a artistului.
Teatrele Odeon, Bulandra, Comedia din Bucuresti și Maria Filotti – Brăila i-au prilejuit întâlniri cu texte celebre și artiști ca Ștefan Iordache, Cătălina Buzoianu, Maia Morgenstern, Bujor Macrin, Victor Rebengiuc, Horațiu Mălaele, Virgil Ogășanu, Istvan Szabo K, iar spectacolele de muzică pe Ioan Gyuri Pascu, AG Weinberger, Maria Răducanu sau Adrian Naidin.
Zoltan Octavian Butuc a primit Premiul pentru Debut acordat de UNITER pentru rolul Tânărul din „Ora Lynxului”, regia Tudor Mărăscu, 1993 și Premiul pentru Teatru și Film acordat de Fundația TOFAN, 1996 și a fost nominalizat la Cel Mai Bun Folk în cadrul On Air Music Awards, 2014.
A realizat un audiobook pe texte de I D Sîrbu intitulat Vechi povestiri minerești – 2015 și Frunză Verde de Albastru – 2017, un gest de pioșenie și dragoste pentru Nichita Stănescu.

Niciun comentariu:

Arhivă blog