"(...) Actriţa şi cântăreaţa Margareta Pâslaru a primit trofeul de excelenţă pentru întreaga activitate la cea de-a patra ediţie a galei premiilor Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF), care s-a desfăşurat vineri seara, la Bucureşti. (...)"
22 ianuarie 2016 - la Gala UARF regizorul, scenaristul, scriitorul şi profesorul Ioan Cărmăzan, preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România i-a inmanat legendarei artiste “Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate Margareta Paslaru – Artist plurivalent”
Ediţia a IV a 2016
Autor: Otilia Sirbu
În fiecare an, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film, la inițiativa președintelui, prof.univ.dr.Ioan Cărmăzan, organizează un eveniment special, unic. Diferit de la an la an.
Dacă acum doi ani, Gala UARF putea fi definită printr-o vădită colaborare studenți-profesori-mentori într-o miraculoasă celebrare, dacă anul trecut fastul acestui eveniment a depășit imaginația participanților, anul acesta, în 2016, această ceremonie a fost cu totul diferită de predecesoarele ei.
Într-o intimitate a bunului-gust, a pașilor tăcuți spre reușită, spre celebrarea ei, Gala UARF-2016 a atins o altă performanță. Un eveniment nuanțat. De la prezentarea profesorului Ioan Cărmăzan, un autentic showman, de la elogiul cuviincios drămuit adresat fiecărui premiant, de la critica de specialitate a celor în măsura cuvenită să o facă precum profesorul Călin Căliman și profesorul Laurențiu Damian până la emoția și bucuria invitaților, a premianților vădit emoționați și plăcut impresionați de recunoaștrea valorii și reușitelor lor.
Să mai adaug faptul că impresionantă în toate, dincolo de mesajul scenei, a ceea ce o definește în toate, este și va rămâne bucuria reîntâlnirii celor care prin strângerea de mâini, a îmbrățișărilor, a cuvintelor firești momentului dovedesc atașamentul real pentru această Uniune ce duce cu ea mesajul de a fi prezentă încă un an și încă unul în spațiul cultural românesc.
Gala UARF este un eveniment al ofrandei, al bucuriei, al recunoașterii valorice într-o lume ce uită să fie autentică de cele mai multe ori.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu