Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 noiembrie 2017

Margareta Paslaru de vorba cu producatorul de film Dar Burlac




Joi, 23 noiembrie, de la ora 12:00 invitatul doamnei Margareta Paslaru este domnul Dan Burlac, producător de film, jurnalist și director al Festivalului Alpin Film Fest.
https://www.clasicradio.ro/margareta-paslaru-cu-dan-burlac/

Dan Burlac a studiat regie de film la Fémis, Paris, unde a absolvit în 1995. În 2006 este cursant la E.A.V.E. (European Audiovisual Entrepreneurs), în 2007 la A.C.E. (Ateliers du cinéma européen), în 2009 la TrainEastFilm, iar în 2010 la Producer in the Move – Cannes. Între 1995-2001 a fost reprezentantul la Paris al Departamentului de Ştiri Media Pro, iar între 2001-2006 a fost consultant la TVR şi Realitatea TV.
Din 2008 este director al casei de producţie Elefant Films România şi se implica, ca producător, în realizarea şi promovarea filmelor româneşti. Este unul dintre organizatorii evenimentului Romanian Short Waves de la Cannes. Este producător la filme româneşti premiate – Camera D’Or Cannes 2006 pentru A fost sau n-a fost?, regizat de Corneliu Porumboiu, Palme D’Or Cannes 2007 pentru 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, regizat de Cristian Mungiu. Contribuie la realizarea multor filme cu succes de critică şi public – Visul lui Adalbert, regizat de Gabriel Achim, Nunta mută, regizat de Horaţiu Mălăele, Periferic, regizat de Bogdan Apetrei, Nuntă în Basarabia, regizat de Napoleon Helmis. Este co-producător la filme europene: Sette opera de misericordia/Seven Acts of Mercy (Italia), regizor De Serio, în care joacă Olimpia Melinte, Agon (Albania), regia Robert Budina, Historia de la meva mort/Story of my Death (Spania-Franţa), regia Albert Serra (Leopardul de Aur la Locarno 2013).
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog