Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 noiembrie 2017

Margareta Paslaru 2008 si 2013 lansari CD-uri aniversare de Ziua Radioului - CALENDAR

Margareta Paslaru, calendar 2008, 2013 - lansari CD-uri aniversare de Ziua Radioului

 

Jurnalul National 31.10.2008: “(…) Cântecele şi vocea sa ne-au ajutat să vedem viaţa în culori mai luminoase, iar actele caritabile în care s-a implicat de fiecare dată au adus bucurie unor suflete chinuite. Cu prilejul aniversării a 80 de ani de la înfiinţarea Radiodifuziunii Române, Margareta Pâslaru lansează sâmbătă, la Sala Radio, CD-ul "Bucuria de a cânta". Pe album sunt incluse 24 de piese, şlagăre premiate la Festivalul Mamaia şi la Tokyo, compoziţii proprii inspirate de versurile poeţilor, dar şi creaţii în premieră înregistrate sub bagheta dirijorului şi compozitorului Sile Dinicu. Pentru cei 50 de ani de carieră, Jurnalul Naţional o declară pe veşnic tânăra Margareta Pâslaru "Omul zilei".“

Realitatea Romaneasca 04.11.2008, autor Mireille Astrid Popa: Margareta Paslaru a lansat "Bucuria de a canta" in aceeasi zi cu aniversarea Radio Romania: Cu ocazia sarbatoririi a 80 de ani de Radio Romania si la putin timp dupa implinirea a 50 de ani de la debut, Margareta Paslaru a lansat Bucuria de a canta, un album dedicate memoriei marelui compozitor ti dirijor Sile Dinicu. Lansarea a avut loc la Centrul de Presa al Radiodifuziunii Romane. CD-ul, editat de Fundatia Radio si Serviciul de Patrimoniu cu sprijinul Redactiei Muzicale contine compozitii semnate de Sile Dinicu, Edmond Deda, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Ionel Tudor, Andrei Prosteanu, Camelia Dascalescu, Margareta Paslaru si multi altii.
La eveniment, alaturi de admiratori de toate varstele, au participat si Sida Spataru, Mirela ti Cornel Fugaru, Noni Razvan Ene, Jolt Kerestely, Andreea Andrei, Cristian Topescu, Corina Chiriac, Aquilina Severin si cateva persoane din Radio, dintre care amintim pe Andrei Partos, Maria Toghina, Carmen Ionescu, Ruxandra Sararu. Timp de trei ore, acompaniata de piesele de pe album, Paslarita a oferit autografe pe noul CD, pe discuri de vinil si chiar pe afisele care anuntau intalnirea cu publicul. Acesta i-a multumit oferindu-i zambete si multe, foarte multe flori. Lansarea a inregistrat un mare succes, Margareta Paslaru reusind sa adune astfel primele fonduri care vor ajunge la instrumentistii retrasi din orchestra lui Sile Dinicu. Promovarea acestui album, care a aparut cu sprijinul domnului Ion Antonescu, va continua curand la Librariile Carturesti, Dalles si la magazinul Muzica unde artista va avea noi intalniri cu publicul.

 

Jurnlul National - 05.11.2008, autor Alex Revenco: “Cu ocazia unei duble sărbătoriri, 80 de ani de Radio România şi 50 de ani de la debut, Margareta Pâslaru a lansat la sediul Radiodifuziunii Române "Bucuria de a cânta", un album dedicat memoriei marelui compozitor şi dirijor Sile Dinicu.”
____________________________________________________________________________


In 2013 evenimentul s-a desfasurat doua zile consecutiv. Dupa lansarea oficiala din 1 nov,, Margareta Paslaru a oferit autografe si la intalnirea cu publicul din 2 nov.


Andreea Leonid - radiocluj.ro - 02.11.2013: “(…) Cei care au avut inspiraţia să viziteze radioul public pe 1 noiembrie, în preajma orei 14:00, şi sâmbătă, 2 noiembrie, ora 12:00, au întâlnit-o în Foaierul Central al Sălii Radio pe Margareta Pâslaru, una dintre marile voci ale muzicii uşoare româneşti. La 55 de ani de la debutul său în muzică, Margareta Pâslaru a lansat albumul “Margareta 70” în prezenţa domnului Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General Radio România, a Ruxandrei Săraru, apreciat realizator radio, şi aplaudată de un public numeros. Produs de Fundaţia Radio România, albumul cuprinde o selecţie inedită de cântece populare din repertoriul îndrăgitei cântăreţe, la care se adaugă înregistrări recente din perioada 2006 - 2013. Drepturile de autor ale albumului au fost cedate în beneficiul Băncii de Alimente a Crucii Roşii Române. (…)”


Iuliana Tudor, lansare CD “Margareta 70” Sala Radio 01.11.2013: Multumesc Margaretei Paslaru pentru exemplul uman care este, pentru artistul care este si pentru urmele importante pe care le lasa in fiecare inima de roman, de la cei mici pana la cei mai mari. Multumesc si ma inclin asa cum ar trebui sa o facem cu totii.
Actualitatea muzicala nr. 1 - ianuarie 2014 Margarea Paslaru 'Margareta 70': “Un album cu adevărat de colecţie, editat de Fundaţia Radio România (sperăm să aibă şi difuzare pe măsură, fiindcă toate drepturile de autor sunt cedate “Băncii de alimente” a Crucii roşii), retrasând 55 de ani de carieră exemplară.”










Niciun comentariu:

Arhivă blog