Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 noiembrie 2016

Margareta Paslaru - La Multi Ani Radio Romania 88

Din 1959 colaborez cu Radio Romania, cand George Grigoriu m-a adus la radio pentru a-i inregistra in Studioul T6 compozitia "Chemarea marii" text Mircea Blok. Inginer de sunet Paul Urmuzescu, dirijor Sile Dinicu si Orchestra Radio.

Ion Vova m-a invitat la emisiunile 'Unda Vesela' deschizandu-mi drumul catre Teatru la microfon.

65 de compozitori m-au solicitatde-alungul anilor atat pentru inregistrari-cardex, cat si pentru Festivalul National Mamaia si Festivalul International Cerbul de Aur - Brasov.

   Preluarea unor slagare internationale, muzica populara, emisiuni de televiziune, coloana sonora a filmelor in care am jucat, compozitii proprii, toate au insumat sute de inregistrari (peste 700) realizate fie cu Orchestra Radio condusa de Sile Dinicu, fie cu formatii, precum Paul Ghentar, Rolf Albricht, Sincron-Cornel Fugaru, Romanticii-Mircea Dragan, Victor Predescu, Ionel Budisteanu.

* Radioul a ramas unda verde a sufletului meu. Radioul este o fantana cu muzica diversa, iar bucuria ascultatorilor reverbereaza si in prezent inspirandu-ma sa compun pentru semeni insetati de melos romanesc   ....

https://soundcloud.com/margareta-paslaru-1/1-era-o-fantana-voce-muzica-margareta-paslaru-versuri-elena-farago

Lansarea celor doua albume chiar de Ziua Radioului la 1 Noiembrie 2008
"Bucuria de a canta" si 1 Noiembrie 2013 "Margareta 70" atesta recunoasterea activitatii mele de-alungul celor 59 de ani activi, pe multiple planuri.

VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=prIwlLwnxJY

Vocea iubirii de oameni ajunge prin Radio in cele mai indepartate colturi ale lumii...

 W

Niciun comentariu:

Arhivă blog