Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

marți, 1 noiembrie 2016

Margareta Paslaru - La Multi Ani Radio Romania 88

Din 1959 colaborez cu Radio Romania, cand George Grigoriu m-a adus la radio pentru a-i inregistra in Studioul T6 compozitia "Chemarea marii" text Mircea Blok. Inginer de sunet Paul Urmuzescu, dirijor Sile Dinicu si Orchestra Radio.

Ion Vova m-a invitat la emisiunile 'Unda Vesela' deschizandu-mi drumul catre Teatru la microfon.

65 de compozitori m-au solicitatde-alungul anilor atat pentru inregistrari-cardex, cat si pentru Festivalul National Mamaia si Festivalul International Cerbul de Aur - Brasov.

   Preluarea unor slagare internationale, muzica populara, emisiuni de televiziune, coloana sonora a filmelor in care am jucat, compozitii proprii, toate au insumat sute de inregistrari (peste 700) realizate fie cu Orchestra Radio condusa de Sile Dinicu, fie cu formatii, precum Paul Ghentar, Rolf Albricht, Sincron-Cornel Fugaru, Romanticii-Mircea Dragan, Victor Predescu, Ionel Budisteanu.

* Radioul a ramas unda verde a sufletului meu. Radioul este o fantana cu muzica diversa, iar bucuria ascultatorilor reverbereaza si in prezent inspirandu-ma sa compun pentru semeni insetati de melos romanesc   ....

https://soundcloud.com/margareta-paslaru-1/1-era-o-fantana-voce-muzica-margareta-paslaru-versuri-elena-farago

Lansarea celor doua albume chiar de Ziua Radioului la 1 Noiembrie 2008
"Bucuria de a canta" si 1 Noiembrie 2013 "Margareta 70" atesta recunoasterea activitatii mele de-alungul celor 59 de ani activi, pe multiple planuri.

VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=prIwlLwnxJY

Vocea iubirii de oameni ajunge prin Radio in cele mai indepartate colturi ale lumii...

 W

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog