Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului disc, m-au emotionat, prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, alte piese, din repertoriul international - filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera, iar in 2018 trofeul 'Femei de succes' aniversand 60 de ani de activitate. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

duminică, 25 ianuarie 2015

Margareta Paslaru prezinta pe...Nadia Trohin la 'Espresso' cu Daniela Ivanov



Va invitam sa urmariti Espresso de week-end cu Daniela Ivanov, duminica de la 7.20 la 9.00. 

Rubrica 'Margareta Paslaru prezinta pe...' a deschis astazi cel de al saselea an de existenta in eter. 

Sustinerea tinerilor talentati  face parte din programul "Voluntarii muzicii" initiat de Margareta Paslaru cu ani in urma


Nascuta in Chisinau, Nadia Trohin decide sa studieze Conservatorul la Bucuresti, ca mai apoi sa fie remarcata si sa ajunga una dintre cele mai bune soliste de jazz din Romania.
Potenţialul tinerei artiste este descoperit şi şlefuit de Mircea Tiberian care o îndrumă spre calea jazz-ului.
Anii trec, Nadia îşi termină studiile, se înscrie la masterat, iar anul 2011 îi aduce şi prima ei apariţie discografică alături de un prestigios grup de instrumentişti: profesorul ei, apreciatul pianist şi compozitor de jazz Mircea Tiberian, bass-istul american Chris Dahlgren şi bateristul german Maurice de Martin cu care, după o idee aparţinând lui Mircea Tiberian, retrasează în spirit jazz-istic, cele mai cunoscute şi iubite cântece interbelice.
Despre acest album, dar si despre Nadia Trohin, aflam mai multe, dintr-un interviu special, realizat de Margareta Paslaru.
 
 Montaj - Alex Buzica
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog