Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

joi, 15 ianuarie 2015

Margareta Paslaru canta versuri de Mihai Eminescu


Vreo zgâtie de fată a fost compusă în 1979. Figureaza pe CD-ul “Bucuria de a cânta” 2008, disc dedicat dirijorului si compozitorului Sile Dinicu.  Drepturile de autor ce-i revin artistei din vânzarea acestui CD sunt donate în beneficiul pensionarilor Orchestrei Radio dirijată de Sile Dinicu.
 
Click video Margareta Pâslaru “Vreo zgâtie de fată”


Ce suflet trist  - compusă în 1995 figureaza  pe CD-ul “Margareta 70” lansat in 2013.  Margareta Pâslaru și colaboratorii sai doneaza incasarile  în beneficiul programului “Banca de Alimente” – Crucea Roșie.


 
 
 

Partitura melodiei este cuprinsă în caietul II MARGARETA PÂSLARU și creațiile sale - Libertatea nu se învață, tipărit de Editura Universității Naționale de Muzică București.

 
 
 
 
 
 
Păsările nu mor niciodată - muzica Margareta Paslaru 1980, text Ovidiu Dumitru inspirat de Eminescu. Piesa a fost inclusa pe disc vinil și pe CD-urile "Margareta, Best of...", "Muzica de colectie - vol. 29 - Margareta Pâslaru - Jurnalul National" si CD-ul de autor "MARGARETA, 50 de ani de la primul disc - Lasa-mi toamna, pomii verzi".

Niciun comentariu:

Arhivă blog