Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea de la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului meu disc, m-au emotionat profund. Aprecierea colaboratorilor manifestata prin "Trofeul Electrecord" prezenta admiratorilor veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 700 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care mi-au incredintat creatiile lor, scriind special pentru mine, altele, din repertoriul international - filme, compozitii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

joi, 8 mai 2014

Margareta Paslaru - Omul zilei - Radio Romania Cultural

Margareta Paslaru - Omul zilei - Radio Romania Cultural

Sursa: radioromaniacultural.ro /  08.05.2014
 
 Omul zilei - Margareta Paslaru
Timp de două săptămâni, 8 - 24 mai, EUROPAfest 2014 va revitaliza scena muzicală a capitalei reunind la Bucureşti peste 300 de muzicieni din 45 de ţări - Europa, dar şi invitaţi speciali de pe alte continente.
 
Zilele de muzică bună încep cu armonie, fast, exuberanţă şi atmosferă electrizantă. Seara promite momente de răsfăţ susţinute de numele de afiş ale evenimentului, interpretări inedite şi originale, invitaţi speciali, proiecţii şi prezentări atractive. Ateliere de jazz, flaut, dar şi workshopul “Repetiţie generală”, condus de apreciata Margareta Pâslaru.

Artista Margareta Paslaru trebuie văzută şi ascultată. Credinţa şi meticulozitatea care se contopeau în interpretarea oricărui cântec îi transformau atributul de interpretă în cel de creatoare. Vreme de peste patru decenii, Margareta Pâslaru a atacat muzica, teatrul, cinematografia la pragul superior al performanţei profesionale. De la vocea cu un timbru grav particular şi un ambitus surprinzător pentru genul uşor până la carisma femeii ingenue cu ochi de culoarea mării, Margareta Pâslaru a făcut din fiecare apariţie pe scenă, disc sau peliculă un adevărat spectacol, greu de egalat. Amprenta personală a interpretărilor a fermecat o întreaga suită de compozitori, sute de melodii fiind scrise special pentru glasul său aparte - „un timbru cu rezonanţe de violoncel”.
 
După o carieră de excepție, Margareta Pâslaru a fost sǎrbǎtorită la Uniunea Compozitorilor în 2008 cu prilejul aniversării a 50 de ani de la debutul său. Īn 2010, la împlinirea unei jumătăţi de secol de la primul disc, artista lansează CD-ul „Lasă-mi toamnă, pomii verzi“ şi i se oferă Trofeul Electrecord. Fundaţia Radio România editează în 2013 CD-ul aniversar „Margareta 70“ - 55 de ani de activitate artistică.
 
Având ca motto:
"În tinereţe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să folosim "numele” spre binele altora" , la EUROPAfest, artista Margareta Pâslaru va împărtăşi din experienţa sa scenică tinerilor muzicieni dornici să atingă culmile succesului într-un workshop mult-aşteptat "Repetiţie generală". 

 
W

Niciun comentariu:

Gadget

Acest conținut nu este disponibil încă prin conexiuni criptate.

Arhivă blog