Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 aprilie 2013

Margareta Paslaru - Romania sarbatoreste 20 de ani de EUROPAfest

Romania sarbatoreste 20 de ani de EUROPAfest

2013-04-09-1854 (1)
Festivalul EUROPAfest a fost lansat astazi la sediul Reprezentantei Comisiei Europene de la Bucuresti. La conferinta de presa au fost prezenti doamna Iulia Deutsch, sef adjunct RCE, Luigi Gageos, director EUROPAfest, doamna Margareta Paslaru si domnul Emil Hosu, co-fondator si co-presedinte al GreenLife Consortium.
EUROPAfest 2013 este o editie aniversara de 20 de ani, motiv pentru care organizatorii vor oferi fanilor 17 zile de evenimente cu artisti si muzica din toata lumea. Evenimentele se vor desfasura in Bucuresti si Sibiu, orase ce vor intampina peste 300 de invitati de marca din 52 de tari si 4 continente. EUROPAfest 2013 se va derula sub sloganul „It’s all about live quality music” si va reuni 4 genuri muzicale, mai in detaliu, jazz, blues, pop si muzica clasica.De asemenea, cu ocazia evenimentului, se va organiza in capitala si Bucharest International Jazz Competition 2013. Festivalul va debuta pe data de 9 mai, Ziua Europei, cu un „opening concert”, organizat impreuna cu Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti si se va incheia pe 25 mai 2013 cu Gala EUROPAfest.
Directorul EUROPAfest, domnul Luigi Gageos a tinut sa-si exprime multumirea si entuziasmul fata de eveniment, precizand faptul ca numarul participantilor de anul acesta a crescut semnificativ si aceasta performanta da onoare Romaniei si celor care au depus un efort extraordinar pentru organizarea unui festival de calitate si pentru a garanta buna desfasurare a editiilor EUROPAfest.
Doamna Iulia Deutsch a vorbit si despre evenimentele socio-culturale care vor avea loc in „spatiul public european”, in cladirea sediului Reprezentantei Comisiei Europene de la Bucuresti. Aceasta locatie va fi pusa pe harta evenimentelor culturale prin organizarea unor mese rotunde, concerte, proiectii de filme, dezbateri sau expozitii.
Casa Regala sustine EUROPAfest 2013
EUROPAfest 2013 va evolua sub inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu care, de asemenea, vor acorda un premiu de excelenta firmei care se va implica cel mai mult in organizarea si desfasurarea evenimentului.
Alexandru Padure
Added by REDACTIA on 9 April 2013. Calea Europeana

Arhivă blog