Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Margareta Paslaru la Cinemateca Romana 5 si 6 ianuarie cu filmele Veronica si Veronica se intoarce
Cele mai iubite serii romanesti pentru copii, in cadrul programului Minicinema. Veronica, Saltimbancii, Maria Mirabela, sunt doar cateva din proiectiile pe care le putem vedea.

Cinemateca Romana ne invita la o serie de proiectii speciale, la Sala Eforie si la Sala Union din Bucuresti. In fiecare sambata si duminica vom putea revedea filmelele Veronica si Veronica se intoarce. Saltimbancii si Un saltimbanc la Polul Nord sau Maria Mirabela si Maria Mirabela in Tranzistoria.


In cursul lunii ianuarie, in diminetile de week-end, Cinemateca Romana reia programul sau intitulat „Minicinema”, la Sala Eforie (Jean Georgescu) de pe Strada Eforie nr. 2, si la Sala Union (Paul Calinescu) de pe Strada Ion Campineanu nr. 21, cu cele mai populare serii de filme romanesti pentru copii si adolescenti, semnate de maestrii Elisabeta Bostan si Ion Popescu Gopo si avand in distributie nume mari ale scenei si ecranului. Astfel, cei mai mici spectatori au prilejul de a cunoaste – sau de a revedea – personaje indragite precum Veronica, familia de saltimbanci Buffone, surorile Maria si Mirabela, precum si toti prietenii acestora.

Pretul biletului de intrare – atat pentru micii spectatori, cat si pentru parintii lor – este de 5 lei.

Programul spectacolelor:

Cinemateca Eforie (filme de Elisabeta Bostan)

VERONICA: sambata, 5 ianuarie, orele 11:00 si 13:00, si sambata, 12 ianuarie, orele 11:00 si 13:00

VERONICA SE INTOARCE: duminica, 6 ianuarie, orele 11:00 si 13:00, si duminica, 13 ianuarie, orele 11:00 si 13:00

Arhivă blog