Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 ianuarie 2013

Margareta Paslaru - in memoriam Sergiu Nicolaescu

sursa: Ring 2010 - Gala Eroii din Ring
 Doamna muzicii şi scenei româneşti Margareta Pâslaru a înmânat premiul de excelenţă pentru o viaţă dedicată culturii româneşti, titanului Sergiu Nicolaescu. “Comisarul” a promis că nu se va opri aici


 

http://www.ziarulring.ro/stiri/15676/EROII--cadru-cu-cadru

Sursa: VIP 2012 - fragment
Saptamana trecuta intr-un cadru select la Ambasad'Or Events, VIP a organizat Gala Superlativelor Femeii 2012, un eveniment care si-a propus sa aduca in atentie pe reprezentantele sexului frumos, care au reusit sa-si cladeasca o cariera in diverse domenii, devenind astfel un exemplu. (…) Considerat de multi poate cel mai important premiu al serii, premiul la categoria EXCELENTA in cadrul Galei Superlativelor Femeii i s-a cuvenit pe buna dreptate doamnei Margareta Paslaru, iar experienta acesteia poate confirma cei mai bine de 50 de ani de cariera. (…)
Margareta Paslaru - premiul pentru EXCELENTA, un moment legendar al serii in care a primit diploma de la regizorul Sergiu Nicolaescu.

W
 

Arhivă blog