Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 septembrie 2011

Margareta Paslaru a filmat la Studiourile Mosfilm in 1965

CINEMA: "Mai semnalam cu acest prilej debutul Margaretei Paslaru in film, un debut cu atat mai remarcabil cu cat l-a avut drept partener principal pe Emeric Schaffer, interpretul lui Otto von Kelner, cu al carui joc nuantat, insinuant, gradat, a izbutit sa se armonizeze. Imaginea Iuliei nu mai are nimic in comun cu cea a adolescentei copilaroase care a insotit-o pe Margareta Paslaru de-a lungul carierei muzicale." (1966)

CALIN CALIMAN: "Margareta Paslaru atesta disponibilitati interpretative majore in Tunelul." (Contemporanul, 1966 )


EUGEN ATANASIU: "In rolul cantaretei Iulia, Margareta Paslaru isi face un debut care-i releva inzestrarea certa pentru film." (Romania libera)

MIHAI IACOB: "Diploma pentru debut in cinematografie acordata la Mamaia, Margaretei Paslaru, consemneaza un succes." (Scanteia)

MIHAI LUPU: "In schimb aparitia cantaretei Iulia, personaj care prilejuieste un promitator debut in cinematografie, aduce o nota aparte in atmosfera filmului." (Apararea Patriei)

D. I. SUCHIANU: "Margareta Paslaru intruchipeaza un personaj foarte nou pentru repertoriul ei ( in afara de cateva filmulete muzicale la Televiziune si de Polly din "Opera de trei parale ", este totusi debutanta in cinematografie); o cantareata de local, cu un rictus circumflex a la Marlene Dietricht, fata buna, colaborand cu comunistii. Replicile ei sunt debitate cu sobrietate, cu o naturalete, cu o concentrare care rascumpara , prin calitatea lor, cele cateva clipe cand (nu din vina ei, ci a regiei ) este pusa sa cante un "Oci ciornaia"… Dar, inca o data, nu fusese vina ei…" (Gazeta literara)

TOMA ATANASIU: "Debutul Margaretei Paslaru este mai mult decat promitator, aceasta oferind publicului o cu totul alta infatisare, decat cea cunoscuta in spectacolele de la televiziune." (Scanteia tineretului, 1966)

EUGEN BUIA: "Printre actorii romani, reamintim un debut interesant, Margareta Paslaru, pe care regizorul Francisc Munteanu a distribuit-o in rolul Iuliei." (Informatia Bucurestiului)

ADRIANA FIANU: "A patra ipostaza a Margaretei Paslaru - cantareata, actrita de teatru, prezentatoare in aceste zile a realizatorilor in concurs si in sfarsit, actrita de film, in "Tunelul"- demonstreaza puterea de munca, studiul tenace si aptitudini." (Gazeta literara, 1966)

SANDA FAUR: "Margareta Paslaru a putut parea unora o aparitie meteorica, o moda, un capriciu. Evident, nu e. Face teatru, face film, cu tenacitate, cu vointa, muncind cu pumnii stransi. Si canta in continuare cu talent. A trecut cu bine momentul critic cand se despart apele, cand se vede cat la suta din glorie a fost fum si cat si-a tras seva din pamantul harului adevarat."

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog