Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 martie 2023

Agerpres 29 martie 2023: Margareta Paslaru a lansat marti albumul Timpul nu moare

 

Sursa: agerpres.ro, 29.03.2023, autor Petronius Craiu, foto Cristian Nistor



Margareta Paslaru a lansat marti albumul Timpul nu moare


Cunoscuta cântăreaţă Margareta Pâslaru şi-a lansat, marţi, albumul "Timpul nu moare", prin care sărbătoreşte 65 de ani de activitate neîntreruptă în showbiz.

La evenimentul organizat la Magazinul Muzica din Bucureşti, au fost prezenţi, pe lângă numeroşi admiratori ai artistei, compozitorul Andrei Kerestely, poeta Ana Blandiana, prezentatorul Octavian Ursulescu, compozitorul Mircea Drăgan.

Noul album conţine şapte piese noi, care arată versatilitatea artistei ca interpretă, precum şi unele dintre cele mai îndrăgite şlagăre lansate de-a lungul carierei: "Acum, respiră!", "Timpul nu moare", "Regina nopţilor", "Castaniete", "Blue, blue, blue, blues", "Personaje pe străzi - Fapte", "Neastâmpăr", "Cu haina pe umeri", "Tehomir" - dedicată actorului Horaţiu Mălăele, "Nu!", "Era o fântână", "Ce suflet trist", "Tatăl nostru", "Diamant fermecat", "Lasă-mi toamnă pomii verzi", "Cântec din Oaş", "Bade, pălărie nouă", "S-ar găti badea de nuntă" şi "Nu-i bai...".

Toate melodiile de pe album au fost înregistrate în Studioul Andrei şi Jolt Kerestely.

"Ceea ce mă surprinde de fiecare dată este energia debordantă, o forţă creatoare fără final. Este de fiecare dată efervescentă, vine de fiecare dată cu idei noi, mă pune întotdeauna în situaţii speciale, pentru că dânsa îşi închipuie nişte orchestraţii şi eu trebuie să fiu, cumva, liantul între ideile dânsei şi muzica ce apare la final. Este o provocare, este o plăcere şi de fiecare dată nouă ni se pare că trăim împreună ceva original şi special. Vă doresc să aveţi timp să ascultaţi, pentru că sunt melodii care au conţinut, melodii care au mesaj, melodii care au nevoie de puţin timp, nu este doar o muzică de fundal, o muzică de fond", a spus Andrei Kerestely.

Margareta Pâslaru a precizat că toate fondurile din vânzarea albumului, precum şi din drepturile de autor vor fi direcţionate către Ambulanţa Monumentelor, un proiect non-profit care sprijină protejarea patrimoniului imobil din România.


"Tot ceea ce se vinde, drepturile de autor şi încasările vor fi direcţionate către această fundaţie", a spus artista.

Margareta Pâslaru şi-a pus întotdeauna discurile în slujba actelor de caritate, a completat Octavian Ursulescu.

"Margareta întotdeauna şi-a pus discurile în slujba actelor de caritate, întotdeauna discurile sale, toate drepturile de autoare, de vânzare, au mers către asemenea cauze nobile. E un lucru foarte frumos pe care eu îl salut din toată inima şi mă bucur că a descoperit acum această Ambulanţă pentru Monumente. A avut atâtea şi atâtea gesturi minunate. Îmi aduc aminte că a făcut un disc special şi pentru Colectiv, care s-a vândut şi s-au adunat nişte fonduri. O artistă generoasă, o artistă minunată", a subliniat el.

Veronica Vaida, reprezentantă a proiectului Ambulanţa Monumentelor, a făcut o scurtă prezentare a acestui program.

"Ambulanţa pentru Monumente a fost înfiinţată în 2016. În cei şapte ani de activitate am renovat 85 de monumente istorice aflate în stare de colaps. În primul rând, am fost liantul care a legat tinerii specialişti, voluntarii, cu experţi în domeniul patrimoniului, cu comunităţile locale şi administraţia locală. Doamna Pâslaru ne-a observat pe Facebook, în spaţiul virtual, şi ne urmăreşte de câţiva ani şi dumneai a fost liantul, prin muzică a venit spre noi şi prin vânzările acestui album vrea să susţină activitatea proiectului", a transmis Vaida.

La finalul evenimentului, Margareta Pâslaru a oferit tuturor celor prezenţi autografe pe noul album.

Albumul "Timpul nu moare" poate fi achiziţionat de la Magazinul Muzica, precum şi de la staţiile OMV din toată ţara.

 


Niciun comentariu:

Arhivă blog