Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 ianuarie 2021

Margareta Paslaru, invitatii in anul 2020 - spicuiri

Evenimentul anului 2020

Albumul de autor Margareta Paslaru ''Idei'' conceput in beneficiul programului Banca de Alimente  Crucea Rosie - editat de Casa de discuri Roton.


9 ian. - Margareta Paslaru invitata in studioul Bucuresti FM la emisiunea "Biblioteca de bucurii", realizator Camelia Teodosiu

14 ian. – interviu telefonic in emisiunea “Intre prieteni”, Radio Romania Actualitati; realizatori Daniela Mihai Soare si Dan Creta.

16 ian. – Sesiune de autografe pentru “Eu si Timpul” la Biblioteca Judeteana Brasov

16 ian. - Margareta Paslaru – interviu in direct din studioul emisiunii “Pulsul zilei” Radio Romania Brasov FM

21 ian. – Interviu in emisiunea “Pasaj urban” - Radio Romania Brasov FM

22 ian. – Invitata la lansarea volumului „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, realizat de criticul Magda Mihăilescu

10 feb. – Artista lanseaza pe canalul SoundCloud propria compozitie, muzica si text, “Cu haina pe umeri”

17 feb. - Margareta Paslaru promoveaza Banca de Alimente - Banca pentru altcineva la Mega Image

19 feb. - Margareta Paslaru a acordat un interviu de 60 min. in studioul emisiunii "Biserica azi" - Trinitas TV, realizator Remus Radulescu

8 martie - Margareta Paslaru a fost invitata in emisiunea "Romani in lume", realizata de Magdalena Tara la Radio Romania Cultural.

22 martie - Margareta Paslaru – interviu prin Skype in emisiunea Agentia VIP,  realizatorul Cristian Brancu.

24 martie - Margareta Paslaru invitata in proiectul "De la oameni pentru oameni" initiat de Roton Music

3 aprilie – interviu telefonic in emisiunea “Intre prieteni” despre campaniile Crucea Rosie

14 aprilie – Pe YouTube s-a lansat compozitia Margaretei Paslaru, muzica si text, "Cine n-are nu-ntelege" interpretata in duet cu actorul Horatiu Malaele.


24 aprilie – Margareta Paslaru face parte din cei 27 de artiști și persoane publice din România care și-au unit vocea, la inițiativa ROTON Music, pentru a susține Asociația Dăruiește Viață, care construiește Spitalul Modular 1 Elias


6 mai - In canalul personal SoundCloud Margareta Paslaru a lansat pe 6 mai 2020 compozitia proprie, muzica si text, "Du-ne, du-ne, gandule".

12 iunie - Margareta Paslaru sustine "Bine Boutique", primul magazin caritabil Crucea Rosie Romana

7 iulie – Margareta Paslaru omagiata la Radio Resita

9 iulie – Artista este aniversata la posturi de radio si TV

9 iulie - Agentia RADOR publica articolul “Portret: Margareta Pâslaru, personalitate complexă a culturii naţionale”.

9 iulie - Miscarea de rezistenta.ro publica “Astazi este ziua ta Margareta Paslaru”, autor Danut Deleanu

19 august – Site-ul AaRC publica: “Cantareata si actrita Margareta Paslaru lucreaza la un nou album”.

4 sept. – interviu telefonic in emisiunea “Intre prieteni” impreuna cu Sofia Vicoveanca; prima auditie duetul “Doua soacre la un loc”.

3 oct. – Andrei Partos, realizatorul emisiunii “Psihologul muzical” reia un interviu cu Margareta Paslaru din 2012 actualizat cu sunetul muzicii la cerințele zilei de azi.

23 oct. – Violoncelistul Cornelius Zirbo a castigat Premiul Margareta Paslaru pentru ''Originalitate interpretativa'' 2020

3 nov. – Casa de discuri Roton Music lanseaza pe internet albumul de auror Margareta Paslaru “Idei”

4 nov. – Margareta Paslau a fost invitata emisiunii “Serile Radio Cluj”, realizator Daniel Mosoiu

6 nov. – site-ul crazyradio.ro publica “Margareta Paslaru revine cu noi Idei si arhiva, un album variat cu 18 piese”

12 nov. – Margareta Paslaru si criticul de teatru Marina Constantinescu au fost invitate in emisiunea Marius Tuca Show, la postul tv Aleph News

15 nov. – interviu telefonic in emisiunea “Retro music” – Europa FM, realizator Toader Paun

17 nov. – Antena 1 – observatornews.ro “Margareta Pâslaru, o carieră cât o viață. Artista a lansat un album cu 18 piese”

18 nov. – Radio Impuls – interviu telefonic despre albumul de autor “Idei” in emisiunea “Uzina de dume”; realizatori Mihai Nicoară și Ștefan Coroian

20 nov. - Emisiunea “Intre prieteni” - Romania Actualitati anunta aparitia albumului de autor Margareta Paslaru "IDEI"; realizator Daniela Mihai Soare

21 nov. – interviu prin Skype in emisiunea “Oameni de milioane” – Radio Europa FM, realizator Toader Paun

27 nov. – Site-ul revistabiz.ro publica interviul “Nou album caritabil lansat de Margareta Paslaru” realizat de Alexandru Ardelean.

28 nov. - Margareta Paslaru invitata in emisiunea "Povestiri din studioul artelor" - Radio Romania Cultural; realizator Magdalena Tara.

15 dec. – site-ul Aarc - All About Romanian Cinema publica interviul “Margareta Paslaru are ”Idei” pentru cadoul de sarbatori”

Niciun comentariu:

Arhivă blog