Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 2 octombrie 2020

Cristian Tudor Popescu despre Margareta Paslaru - CinemaTePeca 2.03.2019

I m p r e s i i:

Cristian Tudor Popescu despre Margareta Pâslaru:

(...) ”Aici Margareta Paslaru da o proba la care nu stiu cate actrite ar trece si nu stiu cate candidate la sectia actorie de la UNATC, anume citirea cartii de telefon. Vedeti ce efecte reuseste sa scoata din aceasta lectura. 

De asemenea mai reuseste ceva Margareta Paslaru iesit din comun: reuseste sa joace foarte bine o actrita proasta, netalentata, in secventa in care recita pentru examen din “Melancolie”a lui Mihai Eminescu: Parea ca printre nouri s-a fost deschis o poarta/ Prin care trece alba regina noptii moarta.
 
Acolo recita foarte prost asa cum recita candidatele fara talent. E foarte greu sa faci asa ceva.Din nou este un test de maxima dificultate sa faci foarte bine, excellent, un lucru prost intr- meserie. Socrate  spunea ca cel care e in stare sa simuleze cel mai bine lucrul prost facut intr-un anume domeniu este de obicei campionul in domeniu. (...) 

Mare pacat ca cinematografia romaneasca nu a folosit-o pe Margareta Paslaru asa cum ar fi meritat talentul ei de actrita de film exceptional. Ea a jucat in doua filme, sa le spun, serioase. In Tunelul, o coproductie romano-sovietica, unde apare impreuna cu Ion Dichiseanu, in care joaca foarte bine, si in acest memorabil rol din Un film cu o fată fermecătoare. In rest, a mai aparut in diverse filme dar cantand, in calitate de voce ca sa spun asa: Gloria nu cântă sau in Veronica. Insa ar fi putut fi o mare actrita.” (CinemaTePeca, 2.03.2019)

Niciun comentariu:

Arhivă blog