Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 februarie 2020

Margareta Paslaru sustine Banca de alimente Crucea Rosie - Banca pentru altcineva
Sursa: stirilekanalD.ro_ 26.02.2020

 Margareta Pâslaru îi ajută pe nevoiași
Margareta Pâslaru s-a implicat intr-o campanie a Crucii Rosii. A mers personal prin supermarketuri, pentru a-i îndemna pe oameni sa doneze alimente. Prin Banca de Alimente, peste 200.000 de familii au beneficiat de ajutor din 2009 până acum.
Indragita cantareata Margareta Paslaru s-a implicat activ in campania Crucii Rosii, ajutand la constituirea Bancii de Alimente. Asa incat, impreuna cu voluntarii, a explicat oamenilor cat de usor este sa doneze alimente de baza greu perisabile celor aflati in nevoie.
Peste 200.000 de familii au beneficiat deja de ajutor, din 2009 până acum.
MARGARETA PÂSLARU: Aici este vorba atat despre cineva in varsta care nu se mai poate deplasa, o persoana care a avut un accident, poate o mamica singura care are numerosi copii si au nevoie de hrana copiii, la scoala.
Banca de Alimente împreună cu Societatea Natională de Cruce Roşie din România se ocupă de colectarea alimentelor de bază greu perisabile, donate de persoane fizice sau companii și sortarea și distribuirea lor către persoane vulnerabile din întreaga țară.
In România, 40% din populație trăiește sub nivelul pragului de sărăcie. Statisticile dureroase ne arată că anul trecut un sfert dintre români trăiau cu mai puțin de 9 lei pe zi.
ANDREEA FURTUNĂ- REPREZENTANT CRUCEA ROȘIE: Am strans peste 5.000 de tone de alimente, in decursul celor 10 ani si am reusit sa ajutam peste 20O.000 de familii defavorzitate din Romania. 47.05
Reprezentanții Crucii Roșii continuă acest proiect și speră ca tot mai mulți români să se alăture campaniei lor

Niciun comentariu:

Arhivă blog