Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 martie 2019

Margareta Paslaru - prin muzica


Sursa: libertatea.ro_ 14.03.2019_ autor Ana Maria Pasat
Margareta Pâslaru face acte de caritate în secret. Cântăreața ajută nevăzători, copii, dar și studenți talentați de la Conservator
Margareta Pâslaru a aflat întâmplător, citind un articol pe internet, că nevăzătorii sunt lipsiți de sprijin. Iar de atunci, s-a implicat în diverse acte de caritate în favoarea lor. Artista are grijă și de studenții talentați de la Conservator, pe care-i ajută cu diverse burse.
”În tinerețe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să ne folosim numele spre binele altora”, este mottoul după care se ghidează în viață Margareta Pâslaru, postat chiar pe blogul său.
La 75 de ani, artista care și-a făcut un nume în epoca comunismului, grație talentului și vocii sale, se implică, în prezent, în acte de caritate despre care foarte rar vorbește. Asta fiindcă pentru ea importantă nu este publicitatea. Important e ajutorul pe care-l acordă semenilor săi.
Din 1993 încoace, câștigurile rezultate din vânzările albumelor sale s-au dus către cauze nobile. Iar drepturile de autor ce-i revin de pe urma albumului ”Providența”, lansat anul trecut, sunt redirecționate integral către asociații de nevăzători.
Vise frumoase pentru copii
Margareta Pâslaru a mai sprijinit, de-a lungul timpului, orfelinate, iar în urmă cu câțiva ani, a reușit să convingă conducerea Spitalului Grigore Alexandrescu să introducă un program de basme, pe care le-a înregistrat la o editură, care să fie difuzate seara, pentru a le abate copiilor gândul de la durere. Programul se numește ”Vise frumoase, copii” și există și acum la spitalul de pediatrie din București.
De asemenea, artista asigură burse pentru studenți talentați, dar fără posibilități materiale, de la Conservator, pentru a-și îndeplini visul.
În prezent, discreta artista se dedică nu doar cauzelor nobile, ci și volumului doi al cărții sale, ”Eu și timpul”.
”Îmi ocupă zilele, chiar nopțile, acum, în 2019. Prin urmare, simplific agenda pe cât posibil, pentru a scoate din arhivă mii de fotografii, sute de articole, care așteaptă a fi puse în ordine cronologică și apoi scanate”, ne-a mărturisit cântăreața. 




Niciun comentariu:

Arhivă blog