Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 aprilie 2018

Margareta Paslaru de vorba cu...Sanziana Dobrovicescu


Joi, 19 aprilie, de la ora 12:00, invitata doamnei Margareta Paslaru este tânăra compozitoare Sânziana Dobrovicescu.
Sânziana Dobrovicescu s-a născut pe 24 iunie 1994 în Bucureşti. A studiat vioara la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Încă de mică şi-a manifestat curiozitatea către frumos, la 4 ani scriind prima poezie. Obţine în decursul anilor mai multe premii naţionale şi internaţionale în literatură, vioară şi compoziţie. În anul 2011, câştigă primul premiu literar – Premiul I la Concursul Naţional de Literatură „Nichita Stănescu”, secţiunea proză. Ascensiunea ei literară continuă, iar în 2012 obţine Premiul I la secţiunea proză a Concursului Naţional Literar „Vasile Alecsandri”, Bacău, precum şi o menţiune pentru poezie. În acest context, Sânziana îşi face debutul literar în Antologia „Crai Nou”, Editura Docucenter, 2012, cu povestirea Morminte pentru fluturi.
 
 
În 2013, câştigă Premiul Editurii „Universitas XXI“, la Concursul Naţional de creaţie literară „Ion Creangă” – Povești, organizat de Uniunea Scriitorilor – Filiala Iaşi, lucru ce îi aduce tinerei autoare bucuria de a publica basmul Steaua cu faţa întoarsă, în Antologia de Basme „Poveştile de la Bojdeucă”, Editura Muzeelor Literare, Iaşi 2013, iar în septembrie 2016 a lansat volumul „Măștile fericirii” la Editura Eikon.
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog