Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.
Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008
- Margareta Paslaru
- Bucuresti, Romania
Faceți căutări pe acest blog
joi, 27 aprilie 2017
Margareta Paslaru de vorba cu ... compozitorul Mihai Alexandru, despre Eurovision 2017
http://www.clasicradio.ro/margareta-paslaru-de-vorba-cu-mihai-alexandru/
Joi, 27 aprilie, de la ora 12:00, la Radio Clasic, doamna Margareta Paslaru vă propune o întâlnire cu autorul pisei care reprezintă România la concursul Eurovision 2017, dl. Mihai Alexandru. A urmat Liceul de Artă George Enescu, secția violoncel, iar apoi Conservatorul de stat Ciprian Porumbescu, la secția Pedagogie Muzicală, în paralel urmând cursuri de Dirijat de Orchestră (prof. Petru Andriesei) și canto clasic (prof. Daniela Slusanschi).
A debutat la varsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, iar apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a înregistrat două albume, trei dintre piese fiind compuse de el însuși: Frumusetea ta, Ploaia de vise, Ultima toamnă.
A fost chitarist de succes al formației Iris. Devine compozitor, iar în 1989 o întâlnește pe "Nicola" și o lansează în lumea muzicala, compunându-i câteva piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor ’90 si 2000, fiind cuprinse în cele 5 albume de success înregistrate împreună: Cu tălpile goale – 1999, Milioane – 2000, Lângă mine – 2002, Don’t break my heart – 2003, Dincolo de noapte e zi – 2003, Îți multumesc – 2004, Honey – 2005 și De mă vei chema – 2005. Prezent în juriile celor mai importante festivaluri cum ar fi Eurovision, Mamaia, Cerbul de aur, etc.
A avut colaborări cu soliștii vechi și noi ai țării, cum ar fi: Nicola, Laura Stoica, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Marina Florea, Daniela Vlădescu, Aurelian Temișan, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir, Mihaela Mihai, Luminița Dobrescu, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Nico, Andra, Alina Sorescu, Raluca Ocneanu, Bogdan Dima, Alin Pascal, Alexa, grupurile Iris, Proconsul, Leo Iorga și Pacifica, Body and Soul, No Comment, No Name, Blondy, Morometzii. A participat în numeroase emisiuni TV ca artist și compozitor al interpretilor, fiind totodată realizator de generice.
Etichete:
concurs,
Eurovision 2017,
Ilinca şi Alex Florea,
Mihai Alexandru,
muzica,
Yodel it
duminică, 23 aprilie 2017
Margareta Paslaru - amintiri Gheorghe Dinica
EVENIMENTUL ZILEI Joi, 11 Dec 2009 Beligan si Manolescu, premii de excelenta
„ZECE PENTRU ROMÅNIA“. Zece personalităţi din cultură, politică şi showbiz vor primi mâine, la Gala „Zece pentru România“ de la Realitatea TV, premii de excelenţă.
Vor fi onoraţi pentru activitatea lor actorii Radu Beligan, Gheorghe Dinică şi Marin Moraru, criticul Nicolae Manolescu, campioana olimpică Alina Dumitru şi cântăreţele Margareta Pâslaru, Corina Chiriac şi Angela Similea. Gala va începe la ora 18.30, la Ateneul Român, în prezenţa a peste 700 de invitaţi. Marele invitat al ediţiei este Rudolph Giuliani, „Primarul Americii“, cel care a gestionat criza declanşată la New York după tragedia de la World Trade Center. Rolul de amfitrioni îl vor avea Mihai Tatulici şi Melania Medeleanu...
(...) Celebrului actor Gheorghe Dinica i s-a acordat Premiul pentru intreaga cariera in cinematografie. Cariera lui cinematografica, inceputa in anul 1964, cuprinde peste 60 de titluri de filme, dand viata unor personaje de neuitat precum Paraipan in "Revansa" si "Un comisar acuza", Nae in "De ce trag clopotele, Mitica?" sau Pepe in "Filantropica". "Filmul mi-a creat o viata frumoasa. Aceasta activitate, care ma pasioneaza de 40 de ani, vreau s-o duc pana la capat cu aceeasi ardoare", a declarat Gheorghe Dinica, fascinat de premiul onorific inmanat de invitatul-surpriza al festivitatii, Margareta Paslaru
Etichete:
Atheneul Roman,
cultura,
film,
Gheorghe Dinica,
Margareta Paslaru,
Marin Moraru,
muzica,
Radu Beligan,
teatru,
zece pentru Romania
joi, 20 aprilie 2017
Margareta Paslaru de vorba cu...George Ionut Virban
http://www.clasicradio.ro/margareta-paslaru-de-vorba-cu-george-ionut-virban/
Joi, 20 aprilie, de la ora 12:00, la Radio Clasic, doamna Margareta Paslaru îl are invitat pe tenorul George Ionuț Vîrban.
EDUCAŢIE:
2009 – 2013: Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”Galaţi, sectia Canto Clasic, clasa prof. Rodika Koler
2013- Student la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de Interpretare Muzicala, sectia Canto Clasic, clasa prof. Dr. Mariana Colpoş
DISTINCŢII ŞI BURSE OBTINUTE:
- 2013 – Bursier„ KIWANIS INTERNATIONAL EUROPE” Club Kiwanis Galati – Romania
- 2013 – Bursier al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei
- 2013 – Membru al Proiectului Comenius in parteneriat cu Italia, Repubica Cehă, Ungaria, Turcia
- Noiembrie 2013 – Premiul de Onoare al Municipiului Galati
- 2014 – Bursier al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei
- Mai 2015 – Premiul pentru cel mai tanar solist al Revistei Actualitatea Muzicala.
- 2015 – Bursier UNIMIR.
- 2012-2013 Concerte cu orchestra simfonică a Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galaţi
- 2013 Masterclass cu soprana Leontina Vaduva.
- 2013 Recital sustinut la Muzeul de Arta din Ceschi Teshin – Republica Cehă
- 2013 Concert Regal in cadrul Recepriei Regale Anuale a Corpului Diplomatic – Castelul Peleş, Sinaia (in prezenta A.S.R. Principesa Margareta a Romaniei)
- 2014 Concert aniversar la Opera Nationala Bucuresti
- 2014 Masterclass-uri cu tenorii Marcello Giordani si Vasile Moldoveanu
- Concert Regal la Ateneul Roman de ziua Majestatii Sale Regele Mihai
- aprilie 2015,W.A. Mozart – REQUIEM , Orchestra Simfonica Bucuresti, dirijor Tiberiu Soare
- 2015 Masterclass cu tenorul Vasile Moldoveanu la Ateneul Roman
marți, 18 aprilie 2017
1969 Margareta Paslaru - turneu in Israel
Margareta Paslaru, calendar 1969 - Turneu in Israel
Facla, 7 mai 1969 - „Dar la revista de la Teatrul „Ion Vasilescu” apare si o stea a muzicii usoare romanesti: Margareta Paslaru. De cum a aparut pe scena, a izbucnit un razboi intre cantareata si public. Cum termina un cantec, izbucneste o rapaiala de aplauze, de duduie sala. Margareta revenea, de cate ori a revenit? Inca n-a fost rechemata de atatea ori o cantareata, cum s-a intamplat cu Margareta Paslaru., care parca o facea anume, ca de fiecare data urca in valoarea realizarii artistice, - cu aerul ca spune: nu-mi dati pace, lasa ca va arat ce pot.”
M. Senin, Glasul poporului, 29 apr. 1969: „Margareta Paslaru este fara indoiala cea mai autentica si reprezentativa ambasadoare a muzicii usoare romanesti. Timbrul senin, dar vioi si bogat al vocii sale, te plimba prin peisajul meleagurilor romanesti („La tarina”) su se ridica la inalte culmi de interpretare vocala si scenica ( „Asa e viata”, melodie de mare succes de la festivalul din San Remo, „Little men”, „Ploaia”). Excelenta e Margareta Paslaru si in melodia israeliana „Naara, mamas zahav”, cantata in ebraica si romaneste, dupa o adaptare proprie”
Aharon Gal, Adevarul, 2 mai 1969: „Pe Margareta Paslaru am cunoscut-o pana acum doar din imprimari. Admirand-o pe scena, parerea ne-a fost confirmata: Margareta Paslaru este o cantareata al carui glas are suport in temperament si prezentare scenica”
Etichete:
compozitii muzica si text,
Israel,
Margareta Paslaru,
turneu
vineri, 14 aprilie 2017
Margareta Paslaru de vorba cu...Remus Carteleanu
Joi, 13 aprilie, Margareta Paslaru sta de vorba cu Remus Carteleanu, chitarist, unul dintre membri proiectului Mozart Rocks.
„În anul 2006, imaginația fiindu-mi zgândărită de audiția unei piese clasice interpretate la chitara electrică de un talentat chitarist român, Marius Roșiu, și de o frântură dintr-o adaptare după Simfonia a V-a de Beethoven, "rătăcită" pe internet, mi-a venit ideea unui experiment muzical inedit: acela de a interpreta cu chitara electrică piese celebre ale marilor compozitori clasici, alături de orchestra simfonică.
Am reușit să găsesc încă doi chitariști deosebiți, Remus Marius Carteleanu și George Pătrănoiu, dispuși să pășească pe un teren care nu le era familiar. După multe repetiții cu calculatorul și doar una singură cu Orchestra Simfonică a Teatrului "Nae Leonard" din Galați, cei trei au urcat cu emoție (probabil mai mică decât a subsemnatului, care a produs evenimentul) pe scena Casei Tineretului din Brăila, pe 6 decembrie 2006, în ceea ce s-a constituit ca prim act al acestui experiment numit MOZART ROCKS.” – mărturisește Constantin Teodorescu, fondatorul proiectului.
Am reușit să găsesc încă doi chitariști deosebiți, Remus Marius Carteleanu și George Pătrănoiu, dispuși să pășească pe un teren care nu le era familiar. După multe repetiții cu calculatorul și doar una singură cu Orchestra Simfonică a Teatrului "Nae Leonard" din Galați, cei trei au urcat cu emoție (probabil mai mică decât a subsemnatului, care a produs evenimentul) pe scena Casei Tineretului din Brăila, pe 6 decembrie 2006, în ceea ce s-a constituit ca prim act al acestui experiment numit MOZART ROCKS.” – mărturisește Constantin Teodorescu, fondatorul proiectului.
Etichete:
interviu,
Margareta Paslaru,
Mozart Rocks,
Radio Clasic,
Remus Carteleanu
luni, 10 aprilie 2017
Margareta Paslaru sarbatorita de Florii si la posturile de radio - 09.04.2017
La zi de sarbatoare, Margareta Paslaru a oferit publicului o noua compozitie pe text propriu "Providenta", inregistrata cu putin timp in urma in studioul Jolt si Andrei Kerestely.
Sursa: Radio Clasic.ro – 07.04.2017
Click montaj video: Ediție specială de Florii: Margareta Paslaru de vorbă cu Stephan Poen
Duminică, de la ora 10:00, la Radio Clasic vă propunem o Ediție Specială de Florii: dl. Stephan Poen în dialog cu d-na Margareta Paslaru.
Ortodocşii și catolicii prăznuiesc duminică Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori; o ocazie să urăm La Mulți Ani invitatei noastre și tuturor celor care își serbează onomastica.
Vom asculta câteva dintre piesele de succes ale doamnei Margareta Pâslaru, precum și cea mai noua piesă, intitulată "Providența", piesă ce va fi inclusă pe noul său album.
*
In emisiunea "Piese pe alese"- Radio Romania Actualitati, realizatorul Bogdan Pavlica a transmis compozitia Margaretei Paslaru "Nu vreau sa moara florile de mar", versuri Agatha Grigorescu Bacovia.
*
In emisiunea "Piese pe alese"- Radio Romania Actualitati, realizatorul Bogdan Pavlica a transmis compozitia Margaretei Paslaru "Nu vreau sa moara florile de mar", versuri Agatha Grigorescu Bacovia.
Seara, la Radio Romania Cultural, realizatoarea emisiunii "Avanpremiere" Magdalena Tara ne-a oferit o alta surpriza: un interviu in direct, telefonic cu Margareta Paslaru. Pe langa multe noutati referitoare la activitatea artistica actuala a sarbatoritei, am ascultat si doua dintre compozitiile artistei: “Nu vreau sa moara florile de mar” si, in prima auditie radiofonica, “Providenta”.
W
W
joi, 6 aprilie 2017
Margareta Paslaru de vorba cu...Dan Iliescu Timpuri Noi
Domnul Dan Iliescu, fondatorul trupei Timpuri Noi, este invitatul doamnei Margareta Paslaru, Joi, 6 aprilie, de la ora 12:00, la Radio Clasic.
De la înființare până în 1991, Timpuri Noi a fost ceea ce se numește o trupă underground, în special datorită versurilor și subiectelor abordate în piese, considerate subversive de către regimul comunist. Trupa era interzisă la radio și TV, iar cluburile care îi găzduiau riscau să fie închise, după cum spunea Dan Iliescu într-un interviu în 1997.
După 1989 și căderea comunismului, Timpuri Noi începe să își facă loc în curentul principal al perioadei. Anii 1994 și 1995 sunt cei mai de succes pentru Timpuri Noi, trupa fiind descoperită și apreciată deopotrivă de media și de tineret.
Formația a fost prezentă la toate edițiile festivalului Rock București, având onoarea să deschidă recitalurile unor nume importante cum ar fi: Ian Gillan și Uriah Heep (1992), Asia și Scorpions (1993), Saxon, Paradise Lost și Jethro Tull (1994), Iron Maiden și Kreator (1995). Pe data de 20 mai 1994 Timpuri Noi este prima formație din România care apare unplugged într-un spectacol la Teatrul Ion Creangă din București (eveniment inregistrat și lansat apoi pe casetă).
În 1995 Timpuri Noi participă la festivalul RockMania, de pe Stadionul Național, în care au cântat în deschidere pentru Eros Ramazzotti, Joe Cocker și Rod Stewart.
În 1996 recitalul la Festivalul Cerbul de Aur beneficiază de o regie și o scenografie puțin obișnuite în peisajul aparițiilor rock din România, și care s-a ridicat la standardele internaționale.
W
Etichete:
Dan Iliescu,
invitat,
Margareta Paslaru,
muzica,
Radio Clasic,
Timpuri Noi,
trupa Timpuri noi
miercuri, 5 aprilie 2017
duminică, 2 aprilie 2017
Margareta Paslaru de vorba cu ... Andreas Petrescu
Joi, 30 martie, de la ora 20:00, la Teatrul Tineretului (Palatul National al Copiilor) București sunteți invitați la premiera piesei "Te iubesc dar nu pe tine". Scenariul aparține lui Andreas Petrescu.
Invitații doamnei Margareta Paslaru din această săptămână sunt scenaristul și actorul Andreas Petrescu și actrița Paula Chirilă. Emisiunea se va difuza la Radio Clasic joi, 30 martie de la ora 12:00.
"Te iubesc dar nu pe tine" este cea mai nouă piesă scrisă de Andreas Petrescu. Domnia sa este și autorul primului serial de teatru: "Mă mut la mama", cu partea a doua "Mă mut la tata" și partea a treia "Mă mut sau nu mă mut-aceasta e-ntrebarea". Distribuție: Andreas Petrescu, Gabriel Fătu, Adriana Trandafir, Anca Dinicu, Doina Teodoru, Adrian Păduraru, Carmen Tănase.
Despre noua s-a piesă Andreas Petrescu mărturisește că “fiecare om căsătorit, bărbat sau femeie, se gândește uneori cum ar fi să încerce măcar o dată sexul cu altă persoană. Dincolo de iubire, ipocrizie sau blazare, fiecare are un coridor întunecat, plin de patimi josnice și plăcere. Vlad o aduce acasă pe Sorina. Sorina este măritată. Dar este și naivă și prost informată, deoarece e convinsă că soțul său, pe numele lui Andrei, e plecat și el în delegație. Soțul însă este în dormitor cu amanta, Marina, ferm convins că soția se află la mulți kilometri depărtare. Abia când se întâlnesc și încearcă să își ascundă amanții prin casă începe comedia. Căci întotdeauna râdem de necazul altora. Și când vedem pe scenă o situaţie prin care am trecut și noi, parcă râdem şi mai tare”
Mai multe amănunte despre această piesă, aflați chiar de la Andreas Petrescu, într-o ediție specială a emisiunii “Margareta Paslaru de vorbă cu …”, joi, 30 martie, de la ora 12:00 la Radio Clasic și live pe Facebook și Youtube.
W
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Arhivă blog
-
►
2024
(13)
- ► septembrie (1)
-
►
2023
(28)
- ► septembrie (1)
-
►
2022
(29)
- ► septembrie (1)
-
►
2021
(41)
- ► septembrie (4)
-
►
2020
(55)
- ► septembrie (2)
-
►
2019
(51)
- ► septembrie (2)
-
►
2018
(75)
- ► septembrie (4)
-
▼
2017
(100)
- ► septembrie (7)
-
▼
aprilie
(9)
- Margareta Paslaru de vorba cu ... compozitorul Mih...
- Margareta Paslaru - amintiri Gheorghe Dinica
- Margareta Paslaru de vorba cu...George Ionut Virban
- 1969 Margareta Paslaru - turneu in Israel
- Margareta Paslaru de vorba cu...Remus Carteleanu
- Margareta Paslaru sarbatorita de Florii si la post...
- Margareta Paslaru de vorba cu...Dan Iliescu Timpur...
- Margareta Paslaru - 6 aprilie 1979 - a cantat la ...
- Margareta Paslaru de vorba cu ... Andreas Petrescu
-
►
2016
(69)
- ► septembrie (2)
-
►
2015
(85)
- ► septembrie (8)
-
►
2014
(95)
- ► septembrie (9)
-
►
2013
(123)
- ► septembrie (11)
-
►
2012
(150)
- ► septembrie (11)
-
►
2011
(193)
- ► septembrie (15)