Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 ianuarie 2017

Margareta Paslaru comparata cu Marlene Dietrich, Juliette Greco, Lillian Lewis



MORNING STAR, London, 1974: "Margareta Paslaru, star of stage, screen and TV, dressed in a peasant scarf and apron, sings two groups of folk songs in a voluptuous Dietrich-like voice."

INFORMATIA BUCURESTIULUI: "Nu putem trece peste faptul ca, la reusita spectacolului a contribuit substantial micro recitalul (tot folcloric, fireste ) al Margaretei Paslaru, despre care ziarul londonez " "Morning Star", din 18 iulie scria :…"canta cu o voce voluptoasa , asemanatoare celei a Marlenei Dietrich."

EVENING NEWS - LONDON, 1974: "And let me not forget Margareta Paslaru, a little Romanian, who sings deep down in her boots, like Juliette Greco. She is a joy."

SOUTH LONDON ADVERTISER: "Romanian Dance Company at Queen Elizabeth Hall": "…The only named soloist is Margareta Paslaru, who combines an exceptionally deep contralto voice with a coquettish appearance and manner." (John Percival )



FACLA – Tel Aviv –1977: "In "Blestemul " vocea de infinite posibilitati a Margaretei, pe fundalul agreabilei sale prezente scenice aduce puternic, emotionant, imaginea celei care a fost Maria Tanase."

TOP – PANORAMA: "Margareta Paslaru reapare pe scena dupa o lunga absenta. Ea canta timp de trei saptamani (15 iulie  - 5 august) la Royal Festival Hall din Londra, ca solista de muzica populara a ansamblului " Doina Bucurestiului "

MARIA TITUS: "Capsa" muzicala a fost fara doar si poate debutul Margaretei Paslaru in postura de cantareata de muzica populara romaneasca."

P. SIMIONESCU: "Asa de pilda, a fost excelentul numar folcloric al Margaretei Paslaru, care, aproape la fiecare aparitie, se straduieste sa aduca spectatorilor macar un element interpretativ nou."
Jydske Tidende - Stockholm - 1972: "Margareta Paslaru a interpretat cu deosebit simt al umorului si cu o mimica sugestiva cantecele populare romanesti".
  • Margareta este invitata si sustine un recital de folclor in Craiova, la
    Festivalul "Maria Tanase".
  • Canta in numeroase spectacole alaturi de Sofia Vicoveanca (Italia),
    Irina Loghin (Israel), Benone Sinulescu (Danemarca, Finlanda, Suedia , Norvegia).
  • W
  •  
     

Niciun comentariu:

Arhivă blog