Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 793 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv 111 compozitii proprii declarate la UCMR-ADA. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 februarie 2016

Radio Itsy Bitsy a premiat-o pe Margareta Paslaru

Premiile de Excelenta Itsy Bitsy – Muzica pentru copii
Video  https://www.youtube.com/watch?v=0L3ek-ogxGU
 

Itsy Bitsy premiaza artistii romani consacrati, care au inclus in repertoriul lor muzica pentru copii si care au lucrat in beneficiul copiilor si familiilor. Iar castigatorul este…
 
Margareta Paslaru, care, pasind in al 59-lea an de activitate, a inspirat copiii si a creat in folosul lor si al artei.
Cine nu isi mai aduce aminte de Zana cea Buna sau de Educatoarea din Veronica? Chiar si daca ar fi vorba doar de aceste doua roluri, Margareta Paslaru ar merita Premiul de Excelenta Itsy Bitsy, intrucat a fost idolul a nenumarate generatii de copii.
Insa cariera sa inseamna mult mai mult de atat si depaseste barierele varstei, limbajului sau diferentelor culturale.

De-a lungul amplei sale cariere, Margareta Paslaru:
- a importat in Romania conceptul de Food Bank, din Statele Unite ale Americii, colaborand cu Crucea Rosie, pentru a lansa Banca de Alimente – in ajutorul oamenilor nevoiasi;
- a initiat programul Vise frumoase copii – pentru micii pacienti de la Spitalul Grigore Alexandrescu – proiect prin care copiii pot asculta basme povestite de artista, prin difuzoare;
- a lansat albumele de autor „Actorii canta” si „Stelele filmului canta”, in beneficiul artistilor varstnici, cu probleme de sanatate.
 
Acestea sunt doar cateva dintre proiectele derulate in tara. Peste hotare, in SUA, Margareta Paslaru a avut o intensa activitate de voluntariat, in folosul comunitatii, participand la proiecte precum „The Food Bank” si „Meals on Wheels”. De asemenea, a organizat „Ziua Internationala a Copilului” la San Francisco, lansand propria compozitie, muzica si text, pe CD-ul cu acelasi nume, „Our Day, Children’s Day”.
 
In 2014, artista a fost invitata la Gala Allegretto 40, unde a primit Diploma de Excelenta pentru colaborarea sa cu corul de copii, care i-a interpretat compozitiile la Gala Crucea Rosie si Gala UNITER, piese difuzate si pe Itsy Bitsy FM, precum: „Setea de a cunoaste” si „Bucuria de a canta”, ambele muzica si text.
„Faptul ca pot face bine prin muzica imi da aripi”, scrie Margareta Paslaru pe site-ul sau.
 
La aceasta categorie de la Premiile de Excelenta Itsy Bitsy, nominalizati mai sunt:
Nicu Alifantis – Cantaret si compozitor iubit atat de parinti, cat si de copii, cu o cariera de peste 40 de ani.
Dana Nalbaru – Artista care a crescut alaturi de fanii sai si care, acum, contribuie la cresterea unui nou public.

Video- fragment - Sursa: itsybitsy.ro/ 29.01.2016
W
W

Niciun comentariu:

Arhivă blog