Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 decembrie 2015

AaRC despre 'Stelele filmului canta' CD de autor Margareta Paslaru produs de Uniunea Cineastilor


Sursa: AaRC / 30.11.2015 / autor Dana Medar
 
“Stelele filmului canta”
  După succesul primului album ”Actorii cântă pentru actori”, produs de UNITER, Margareta Pâslaru și-a unit forțele cu Uniunea Cineaștilor pentru albumul muzical ”Stelele filmului cântă”. Ambele producții muzicale constituie acte caritabile, în folosul artiștilor pensionari și cu probleme de sănătate.
 
Cu experiență muzicală sau nu, actorii au interpretat melodiile compuse de Margareta Pâslaru și au venit cu modestia învățăcelului la repetițiile și înregistrările din studioul Jolt și Andrei Kerestely. Prezenți la evenimentul de la Magazinul Muzica, câțiva dintre ei au mărturisit că i-a onorat invitația de a participa la acest proiect.
Vizionati momente de la lansarea CD-ului


    
 Actorii care contribuie la acest mesaj artistic sunt Maia MorgensternȘtefan Velniciuc, Monica Davidescu, Stela Popescu, Eugen Cristea, Alexandra Velniciuc, Valentin Teodosiu, Jeanine Stavarache, Andreas Petrescu, Florin Zamfirescu, Margareta Pâslaru, Ștefan Bănică jr, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Aurelian Temișan, Marian Râlea, Anca Sigartău, Silviu Biriș, Mihai Bisericanu, Marius ManoleRodica MandacheEmilia Popescu și Grupul Sound. 

După lansarea albumului ”Stelele filmului cântă”, Margareta Pâslaru a participat la vernisajul expoziției ”Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, alcătuită din afișe de spectacole și filme din colecția personală, cel mai vechi exponat fiind din 1963. Expoziția este deschisă la Muzeul București, selecția fiind făcută de Margareta Pâslaru și Adrian Majuru, directorul muzeului.  

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog