Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului disc, m-au emotionat, prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, alte piese, din repertoriul international - filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera. In 2018 am serbat 60 de ani activi prin albumul de autor "Providenta" Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

vineri, 1 noiembrie 2013

Întâlnire specială cu Margareta Pâslaru la Radio România!

Întâlnire specială cu Margareta Pâslaru la Radio România!
În săptămâna aniversării a 85 de ani de la prima emisie în eter, Radio România vă invită la o întâlnire specială cu una dintre marile voci ale muzicii româneşti, a cărei carieră este strâns legată de radioul public: Margareta Pâslaru! 
La 55 de ani de la debutul său în muzică, Margareta Pâslaru lansează vineri, 1 noiembrie, ora 14:00, şi sâmbătă, 2 noiembrie, ora 12:00, în Foaierul Central al Sălii Radio, albumul Margareta 70. Produs de Fundaţia Radio România, albumul cuprinde o selecţie inedită de cântece populare din repertoriul îndrăgitei cântăreţe, la care se adaugă înregistrări recente din perioada 2006 - 2013. Drepturile de autor ale albumului au fost cedate în beneficiul Băncii de Alimente a Crucii Roşii Române.
 
Cu o voce „cu rezonanţe de violoncel”, aşa cum o caracteriza compozitorul Doru Popovici, Margareta Pâslaru a fost mereu aproape de Radio. „Mi-am petrecut adolescenţa, tinereţea şi maturitatea colaborând cu marii profesionişti ai radioului public”, mărturiseşte cântăreaţa. Când, în 1959, George Grigoriu compunea, special pentru Margareta Pâslaru, melodia Chemarea mării, aceasta devenea foarte repede, în interpretarea talentatei cântăreţe, mare şlagăr la Radio România.

De atunci, melodiile care poartă timbrul unic al Margaretei Pâslaru au încântat ascultătorii. Cu un repertoriu vast ca stiluri şi abordări muzicale, îndrăgita interpretă are multe un număr impresionant de piese înregistrate în studiourile Radiodifuziunii Române. Printre numeroasele sale hituri componistice se numără şlagărul Lasă-mi toamnă pomii verzi, inspirat de versurile poetei Ana Blandiana, care a fost difuzat ani întregi la radio şi votat de public în Top 80 Radio România Actualităţi, drept una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani. 
La mulţi ani, Radio România! La mulţi ani, Margareta Pâslaru!

http://www.radiocluj.ro/ro/detalii/stire/intalnire-speciala-cu-margareta-paslaru-la-radio-romania.html

W

Niciun comentariu:

Arhivă blog