Faceți căutări pe acest blog

Margareta Paslaru Viata, vocatie, viziune

Fotografia mea
Viata artistica daruita publicului continua prin creatii proprii, muzica populara, emisiuni radiofonice, cartea 'Eu si Timpul', sustinerea tinerilor, actiuni in folosul societatii. Sarbatorirea din 2008 la Uniunea Compozitorilor cat si aniversarea celor 50 de ani de la inregistrarea primului disc, m-au emotionat, prin "Trofeul Electrecord". Admiratorii veniti din colturile tarii cu brate de flori, au incoronat soclul pe care am cantat in stil 'paslaresc'. Peste 800 de inregistrari, printre care ale celor 65 de compozitori care au scris pentru timbrul meu vocal, alte piese, din repertoriul international - filme, compozitii proprii muzica si text, sau inspirate de versurile poetilor, au adus bucurie milioanelor de ascultatori si continua sa atraga alte generatii pe You Tube, Twitter, LinkedIn, Facebook, G+. In 2016 am fost onorata cu placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera, iar in 2018 trofeul 'Femei de succes' aniversand 60 de ani de activitate. Motto: In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim 'numele' spre binele altora. Margareta Paslaru

duminică, 4 august 2013

Margareta Paslaru - Fest. Mamaia 1975, 1976, dupa care festivalul s-a intrerupt


Margareta Paslaru si la editiile 1975, 1976 - dupa care Festivalul Mamaia s-a intrerupt pentru multi ani
 
 


In 1974 Margareta Paslaru cunoaste fericirea de a fi mama, motiv pentru care nu participa la festival.

In 1975 se desfasoara editia a X- a Festivalului.


Margareta Paslaru interpreteaza in concursul de creatie 3 melodii, doua dintre ele fiind premiate de juriu.

Premiul I – creatie - Melodiile dragostei - muzica Ion Cristinoiu, text Mihai Dumbravă
Premiul II – creatie - Aici la mine acasă – muzica George Grigoriu, text Angel Grigoriu-Romeo Iorgulescu 
Balada – muzica Radu Serban, text Aurel Storin

Melodia lui Radu Serban, interpretata in duet de Margareta Paslaru si Marina Voica, este un exemplu ca nu intotdeauna piesele nepremiate sunt uitate de public. Si acum, dupa aproape patru decenii, aceasta melodie se difuzeaza, devenind un punct de referinta al editiei Mamaia’75.
 
 
Melodia lui Radu Serban, interpretata in duet de Margareta Paslaru si Marina Voica, este un exemplu ca nu intotdeauna piesele nepremiate sunt uitate de public. Si acum, dupa aproape patru decenii, aceasta melodie se difuzeaza, devenind un punct de referinta al editiei Mamaia’75.


Dobrogea noua - 22 iulie 1975 « Azi incepe la Mamaia editia a X a jubiliara a Concursului
national de muzica usoara (...) Cunoscuta si unanim apreciata solista de muzica usoara Margareta Paslaru a participat, la aproape toate editiile concursului national de muzica usoara. Tocmai de aceea, poate face o comparatie cu editiile precedente.
- Da, pot sa afirm ca in acest an, melodiile sunt si ele simtitor imbunatatite, raspunzand unei arii tematice bogate.  In ceea ce ma priveste, voi interpreta 3 melodii, ce mi-au fost incredintate de compozitorii Radu Serban, Ion Cristinoiu, si George Grigoriu. Cantecul "Balada" de Radu Serban il voi canta in duet cu Marina Voica. Aceasta imi aminteste de faptul ca, in urma cu multi ani, am debutat impreuna la Televiziune, cantand - tot in duet - melodia "Pe aripa vantului". Este daca vreti, o frumoasa si placuta "reintalnire" in fata aceluiasi microfon... »

Acompaniata de Orchestra Radioteleviziunii condusa de maestrul Sile Dinicu, Margareta Paslaru sustine un recital

 
Anul urmator, la Mamaia’76 Margareta Paslaru a fost mesagera a 4 compozitori, interpretand 5 melodii. Este editia in care artista participa si in calitate de textiera.

Premiul II - Un roman de dragoste – muzica Temistocle Popa, text Mihai Dumbravă 
Sa fii invingator – muzica Temistocle Popa, text Margareta Paslaru
Pana ieri – muzica Horia Moculescu, text Mihai Maximilian
Casa mea – muzica Florin Bogardo, text Alexandru Mandy
Numai cerul si pamantul – muzica Vasile Veselovschi, text Gheorghe Valcu


Scanteia - 29 iulie 1976 : « Au fost prezenti pe scena concursului cei mai buni solisti ai momentului actual. Dintre ei s-a detasat Margareta Paslaru (cu cinci piese) un exemplu de interpretare, tinuta artistica si costumatie de scena (…)».

Dobrogea noua - iulie 1976 « Margareta Paslaru debuteaza la Mamaia ...ca poeta! »  Se pare ca cel mai solicitat interpret de catre compozitorii care participa la actuala editie a concursului este atat de apreciata Margareta Paslaru. Margareta Paslaru ne-a declarat: pentru mine concursul Mamaia '76 reprezinta un debut foarte important. Da. Desi am participat pana in prezent la aproape toate editiile, este pentru prima data cand concurez in calitate de textier. Temistocle Popa a scris muzica, iar eu versurile melodiei "Sa fii invingator". Sa recunoastem ca in momentul in care am compus-o, nu ne gandeam la victoriile noastre de la Montreal, dar iata cat de bine se potriveste! »

Margareta Paslaru a sustinut un recital fiind acompaniata Formatia Romanticii condusa de Mircea Dragan.


Incepand cu 1977 Festivalul Mamaia de intrerupe pentru multi ani.

SURSA:  http://margaretapaslaru-legendasimit.blogspot.ro/

Arhivă blog