Margareta Paslaru, longevitate creatoare pe multiple planuri: muzica, teatru, film, creatii muzicale, sustinerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, actiuni de voluntariat. In 1968 a primit Discul de Aur premiul acordat de Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta CSCA si Electrecord. 1969 i s-a inmanat prestigiosul trofeu M.I.D.E.M. (Marché International du Disque et de l'Édition Musicale, pe scena la Cannes - Franta ediția 1967/1968). Este prima solista de muzica usoara din Romania care a primit acest trofeu. In 2008 a fost onorata la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neintrerupta. A initiat in 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Rosie. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a inregistrat 788 de piese la Radio, TV si pe discuri pana in prezent, inclusiv compozitii proprii. In 2018 au fost sarbatoriti cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Romane marcand deceniile 2000. Legendara artista a primit in USA 2002 Premiul Women of Excelence pentru initierea sarbatoririi zilei de 1 Iunie "International Children's Day". In 2016 Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diploma de Excelenta si clacheta "Artist plurivalent". Desemnata Primul Ambasador al Festivalului Tanar Sibiu, artista a primit Diploma "Platina valorii" in 2019. Premiul Academic si Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost inmanate de prof.univ.dr. Laurentiu Damian la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.

Margareta Paslaru ''O legenda vie a Romaniei o artista cu totul speciala'' Jurnalul National 2008

Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 decembrie 2012

Margareta Paslaru a fost invitata la Gala X Factor


 "Libertatea nu se invata"compusa de Margareta Paslaru a fost interpretata live la X Factor, in calitate de invitat special. In imagine, alaturi de Margareta, Dan Bitman si Tudor Turcu. 

 
 
 
 
 
 
=============================================
Margareta Paslaru, una din marile doamne ale scenei romanesti, invitata speciala in Gala 4 X Factor din data de 2 decembrie 2012 (VIDEO)
margareta-paslaru-x-factor-2-12-2012Una din marile doamne ale scenei romanesti, Margareta Paslaru, a revenit pe scena in aceasta seara, chiar la X Factor. Ea a interpretat o compozitie proprie muzica si text, melodia "Libertatea nu se invata".

Margareta Paslaru si-a facut debutul in lumea artistica romaneasca in 1958, la Casa de Cultura Grivita Rosie. E iubita si aclamata de generatii intregi. I-a fermecat cu numeroase reprezentatii pe adulti, iar copiii nu au putut sa nu o indrageasca pentru rolurile de exceptie din filmul "Veronica".

Artista le-a dedicat melodia sa tuturor tinerilor, celor pe mana carora va ramane tara. Pentru ei, Margareta Paslaru are si un mesaj: "Aveti grija de paduri, de vorbire, de Romania". Totul face parte dintr-o initiativa verde, pe care cantareata vrea sa o promoveze de mult timp.

===========================
X Factor. Margareta Pâslaru a revenit pe scenă cu o nouă piesă
Postat la: 02.12.2012 22:49 | Scris de: Cristian Blănuță
X Factor. Margareta Pâslaru a revenit pe scenă cu o nouă piesă
Una dintre cele mai iubite cântăreţe din România, Margareta Pâslaru, a revenit pe scenă. Ea a cântat „Libertatea nu se învaţă", o compoziţie proprie, muzică şi text.
În direct la X Factor, cântăreaţa a dedicat melodia tuturor tinerilor din România.
Ea a avut şi un mesaj pentru aceştia: „aveţi grijă de păduri, de vorbire, de România!"
Margareta Pâslaru vrea să promoveze, de ceva vreme, iniţiativa verde.
sursa:
ZIUA  News

 

Niciun comentariu:

Arhivă blog