miercuri, 22 mai 2019

Margareta Paslaru a fost invitata la Ziua Europei in 2011



Margareta Paslaru a fost invitata la evenimentul dedicat Zilei Europei - 22 mai 2011 - organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Impreuna cu elevii Scolii 45 Titu Maiorescu din Bucuresti,  Margareta Paslaru a cantat propria compozitie-jingle "Fii voluntar" muzica si text.

vineri, 17 mai 2019

duminică, 12 mai 2019

Arhiva de platina - Margareta Paslaru onorata la 12 mai 2013

Margareta Paslaru a fost onorata cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, la Castelul Peles - 12 mai 2013. Documentul poarta o semnatura istorica …




sâmbătă, 11 mai 2019

Margareta Paslaru - arhiva memorabila


11.05.2013 - 20:30                
Cântăreaţa Margareta Pâslaru va primi Ordinul Coroana României în grad de Cavaler din partea Regelui Mihai I, duminică, într-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peleş, informează Mediafax.
https://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/margareta-paslaru--decorata-duminica-de-regele-mihai-301669

Alături de Margareta Pâslaru, mai multe personalităţi din România vor fi decorate duminică la Castelul Peleş. Decoraţiile vor fi înmânate de principesa moştenitoare Margareta, în numele Regelui Mihai I.

Făcând parte dintr-o familie de artişti - bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian şi picta în stil impresionist; mătuşa era balerină, iar mama, cântăreaţă de operă -, Margareta Pâslaru a moştenit, la rândul ei, înclinaţiile spre artă, ştiind să danseze, să creeze costume, să cânte şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruţă, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua la nesfârşit, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră extraordinară, de peste 50 de ani, atrăgând ca un magnet privirile şi cucerind inimile.
Anul trecut, artista şi-a lansat autobiografia, "Eu şi timpul". Titlul volumului a fost ales, după cum declara chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conştientizat că "nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie". Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: "Ceasul vrăjitor" (1967), "Timpul" (1970), "Eu şi Timpul" (1980).

 Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărţii autobiografice a rămas, însă, emoţionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărţii.

Ceremonia de la Castelul Peleş face parte din seria de evenimente prilejuite de Ziua Regalităţii (10 mai), care a debutat vineri, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României. Printre evenimentele prilejuite de Ziua Regalităţii s-au mai numărat conferinţa "Rolul Monarhiei în modernizarea României", susţinută de academicianul Dan Berindei în Aula Academiei Române, vineri, când a avut loc şi tradiţionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta. Sâmbătă seară va avea loc un concert aniversar al Societăţii Române de Radiodifuziune, la Sala Radio. Duminică, la Castelul Peleş va fi lansat şi volumul aniversar "Avioanele Regelui", publicat de Editura Curtea Veche.
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii se desfăşoară în absenţa Regelui Mihai, care se află în Elveţia, alături de Regina Ana, care este bolnavă.

sâmbătă, 4 mai 2019

Arhiva Mai 2012 - Margareta Paslaru a fost invitata la rfi Radio France International

sâmbătă, 5 mai 2012

Margareta Paslaru, invitata in studioul Radio France Internationale
La invitatia doamnei Mihaela Dedeoglu,
Margareta Paslaru a fost intervievata  referitor la lansarea cartii sale "Eu si Timpul". S-a difuzat "Of" piesa semnata de Paul Urmuzescu,  interpretata de Margareta in limba franceza si romana. "Ciuleandra", apoi doua compozitii proprii "Eu si Timpul" inspirata de versurile poetului Virgil Carianopol si "Nu vreau sa moara florile de mar" pe versurile Agathei Grigorescu Bacovia, au intregit programul.